Ljubušak želi pobjedu protiv Španjoslke

Mandić: Za Hrvatsku se uvijek gine i snage još ima

Ljubušak David Mandić smatra da će utakmica protiv Španjolske biti teška, ali ističe da reprezentacija ide na pobjedu.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna rukometna reprezentacija u srijedu u 16:00 sati igra zadnju utakmicu u skupini 1 protiv Španjolske, branitelja naslova europskog prvaka i taj će susret odlučiti tko će joj biti suparnik u polufinalu, a reprezentativci David Mandić i Ilija Brozović najavljuju igru na pobjedu.

Ljubušak David Mandić smatra da će utakmica protiv Španjolske biti teška, ali ističe da reprezentacija ide na pobjedu.

"Za Hrvatsku se uvijek gine i snage još ima. Sigurno će biti jako teško protiv Španjolske. Naravno, nema kalkulacija, idemo po to prvo mjesto i vjerujemo u pobjedu. Španjolska je jak protivnik, nemaju ni jednu izgubljenu utakmicu, imaju odličnu obranu, vratare, krila. Ako mi budemo pravi u obrani, mislim da ćemo dobiti utakmicu", kazao je Mandić.

S njim se slaže i Ilija Brozović koji se zadnji priključio reprezentaciji, javlja Hina.

"Idemo na pobjedu protiv suparnika u svakoj utakmici. Treba ići na pobjedu a sigurno će i oni tako igrati. Mislim da će obrana bitik ključ", nadovezao se Brozović.

Španjolska je kao i Hrvatska do sada bila stopostotna, u šest utakmica upisala je šest pobjeda. Španjolska i Hrvatska sa osam bodova su vodeće na ljestvici u skupini 1. Njemačka ima četiri, Austrija i Bjelorusija po dva, a bez bodova je Češka.

Španjolska mnogo daje, ali i prima mnogo pogodaka, to je najefikasnija reperezentacija turnira s točno 200 postignutih pogodaka u šest susreta. U prosjeku to iznosi 33,33 pogotka po utakmici. Usporedbe radi Hrvatska je zabila 156 pogodaka, ili prosječno 26,00, a to znači osam manje po susretu. No, Hrvatska je do sada primila 133 pogotka, Španjolska pak 152. Razlika je 19 pogodaka. Ili u prosjeku Hrvatska prima 22,16 pogodaka po utakmici, Španjolska pak 25,33.

Osim toga, Španjolska je kao i Hrvatska deveti put stigla do polufinala. Jednom su, i to u Hrvatskoj prije dvije godine postali europski prvaci. Uz to još imaju četiri srebra te dvije bronce. Jedini put do sada, kada su izborili polufinale, a nisu osvojili medalju, bilo je 2012. godine u Srbiji, gdje ih je na putu do bronce zaustavila baš Hrvatska.

Povijest međusobnih susreta Hrvatske i Španjolske je bogata, ali na velikim natjecanjima Hrvatska je uspješnija. Od 22 susreta Hrvatska je dobila 15, jedanput je bilo neodlučeno, a šest pobjeda ima Španjolska. Nije nevažno reći da su posljednja dva na europskim smotrama pripala Španjolcima – u Danskoj 2014. godine (29-28), i u polufinalu u Poljskoj 2006. godine (33-29), javila je Hina.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close