Moćni Puljanin

Luka Stepančić: Sjajan ugođaj, München je naš drugi glavni grad!

"Nismo iznenađeni, znademo puno Hrvata živi izvan domovine. Već su nam u hotelu rekli: 'München je drugi glavni grad Hrvatske'".
Sport / Rukomet | 15. 01. 2019. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posve je normalno očekivati kad u Olimpijskoj dvorani grada Münchena nastupa neka njemačka reprezentacija da se sve trese i odzvanja. Ali, isto to događa se i kad nastupa Hrvatska u okviru natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u rukometu!

Jedan od onih koji su to itekako osjetili je i Luka Stepančić (28), koji je nakon druge pobjede Hravatske nad Japanom za Bild kazao kako je atmosfera kao na domaćem terenu.

"Ovdje smo dobrodošli. Hrvatski navijači stvaraju ludu atmosferu. Ovo su za nas domaće utakmice", kazao je Stepančić.

"Nismo iznenađeni, znademo puno Hrvata živi izvan domovine. Već su nam u hotelu rekli: 'München je drugi glavni grad Hrvatske'".

Bild ističe kako to nije nikakvo čudo, jer su upravo Hrvati u Münchenu najbrojniji od svih građana država Europske unije. Računa se da ih u samome gradu živi 40.000. Tu su i mnogi sadašnji ili bivši sportaši, a najzvučnija su imena u ovome trenutku braća Kovač, Niko i Robert, na klupi FC Bayerna.

"Jako smo ponosni što mnogi od njih dođu u dvoranu na naše utakmice. Skupa s nama pjevaju našu himnu i podržavaju nas do kraja. Sjajno je da je dvorana uvijek puna, a upravo je protiv Islanda atmosfera bila vrhunska", kaže Stepančić.

I dok Hrvate podržavaju ''domaći'' navijači koji žive u Münchenu, Islanđane u Njemačkoj prati najbrojnija navijačka skupina onih koji su ciljano došli pratiti ovo svjetsko prvenstvo.

Stepančić kaže kako mu se München uistinu dopada, a ono što je vidio prilikom prvog slobodnog izlaska u grad, je doista impresivno. Napominje kako za vrijeme boravka u glavnom bavarskom gradu namjerava obavezno posjetiti muzej BMW-a.

Nakon sinoćnje uvjerljive pobjede nad Makedonijom, sigurno će München ostati u još ljepšem sjećanju sjajnom Luki Stepančiću. 

Kopirati
Drag cursor here to close