Juniorsko SP

Ljubušak predvodio Hrvate protiv Islanda

Sport / Rukomet | 24. 07. 2017. u 14:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška juniorska reprezentacija u posljednjem susretu skupine D upisala je pobjedu nad Islandom 29:26 (17:8) te je tako osigurala prvo mjesto u skupini D.

Hrvatsku je sa šest pogodaka predvodio bivši igrač ljubuškog Izviđača, Matej Hrstić, dok je pet zabio Dorian Markušić. Vratarski tandem Stojanović-Špikić sakupio je 12 obrana. Hrvatski juniori dosad su pobijedili Island, Argentinu, Maroko i Saudijsku Arabiju te remizirali s domaćinom Alžirom, piše Hina. 

“Dobrom obranom i transformacijom došli smo do velike prednosti u prvom poluvremenu. Znali smo da će biti problema sa zadržavanjem koncentracije i agresivnosti u drugom dijelu utakmice. Pokušali smo utjecati na igrače, ali nismo do kraja uspjeli. Island je odlična i dobro posložena momčad koja je kaznila naš pad koncentracije. Na kraju smo uspjeli utakmicu dobro privesti kraju i upisali novo slavlje za prvo mjesto u skupini. No, sve utakmice se sada, možemo reći, brišu, kreće pravo prvenstvo”, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Hrvatska će susret osmine finala Svjetskog prvenstva igrati u srijedu, 26. srpnja u 19:30 sati protiv četvrtoplasirane reprezentacije iz skupine C, a to mogu biti selekcije Makedonije, Brazila ili Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close