Detalj

Lino, sedam na šest? Ma ne...

Neki će reći kako je ključan detalj bio posljednji time out kojega je pozvao hrvatski izbornik Lino Červar. Rezultat je bio 24:24.
Sport / Rukomet | 19. 01. 2020. u 12:08 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije utakmice su praktički odlučile. Jedna je igrana u prvom krugu (Španjolska - Njemačka), druga u drugom (Hrvatska - Njemačka) pa već sada znamo putnike u polufinale. Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama.

Teško se možemo sjetiti kada smo posljednji put imali takvu situaciju. Još ako danas pobjede ostvare Slovenci i Norvežani, identičnu situaciju ćemo imati u skupini II. Jednostavno ovaj sistem takmičenja je drugačiji i nedozvoljiva bilo kakvo opuštanje, kalkulacije...

Pet razlike

Nakon Francuske, Danske, stradala je Švedska, a onda i Njemačka. Iako su Nijemci izgledali dobro, možda i najbolje na ovom turniru do sada, ali nisu iskoristili, nisu mogli ili nisu znali svoju priliku. Jer vodili su tri puta po pet razlike, imali su i raspoloženog Wolfa na golu, ali u modernom rukometu najvažnije je znati prelomiti utakmicu. Oni nisu pa neće vidjeti polufinale. Hrvatska nije briljirala, posebno ne tamo do 40-45 minute, ali nije ni odustajala.

Neki će reći kako je ključan detalj bio posljednji time out kojega je pozvao hrvatski izbornik Lino Červar. Rezultat je bio 24:24. "Vagali" su tada na klupi Hrvatske da li igrati 7-6 ili ne. U jednom je trenutku upitao svoje igrače: 'Hoćemo igrati sedam na šest?', a kapetan Domagoj Duvnjak i sjajni Luka Cindrić u isti su mah instinktivno reagirali i uzvratili: 'Ovaj napad ne!' I vidjeli smo što se dogodilo u nastavku. Jednostavno je to tako u nekim utakmicama. Jedna ili dvije lopte. Tko zna, što bi se dogodilo da je Hrvatska izgubila? Ali nije i možda je to jedan od razloga zbog čega jako dugo traje.

Uwe Gensheimer je postigao četiri gola, imao je realizaciju četiri od četiri, međutim, bez njegovog gola je prošlo skoro cijelo drugo poluvrijeme.

Ludo poluvrijeme

''Nismo zaslužili izgubiti nakon ovako odigrane utakmice. Nažalost, napravili smo previše lakih pogrešaka u posljednjih deset minuta i to smo skupo platili'', priznao je nakon utakmice Gensheimer.

Hrvatska do kraja drugog kruga igra protiv Češke i Španjolske, meč protiv aktualnih prvaka Europe će odlučiti raspored na vrhu tabele skupine I.

Španjolci su protiv Austrije u pojedinim trenucima igrali "ludu" utakmicu. Jurnjava, pa izgubljene lopte, pa promašaji, ali kada je trebalo znali su utakmicu staviti pod kontrolu, tamo od 35-40 minute. Završilo je 30:26, uz Maquedinih šest komada

''Prvo poluvrijeme je bilo ludo, s obje strane i imali smo sreću što smo uspjeli doći do gola prednosti. Austrijancima smo omogućili puno lako golova u tom periodu. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije. Otkrili smo svoj ritam, naša obrana 5-1 je bila jaka i naš napad bio je mnogo efikasniji. Na kraju smo itekako zadovoljno s osvojena dva izuzetno važna boda. ''

Svoju prvu pobjedu u drugom krugu upisala je Bjelorusija, pa su za sada Česi jedini bez bodova u drugom krugu. Sutra se sastaju Hrvatska - Češka, Bjelorusija - Španjolska te Njemačka - Austrija.

Kopirati
Drag cursor here to close