Presedan na pomolu?

Leotar želi igrati u Herceg-Bosni, u RS-u neugodno iznenađeni

Sport / Rukomet | 05. 02. 2020. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / RK Leotar

Rukometni klub Leotar iz Trebinja poslao je zahtjev za sudjelovanje njegovih omladinskih kategorija u omladinskim natjecanjima pod okriljem Rukometnog saveza Herceg-Bosne, potvrđeno nam je iz Saveza.

''Istina je, dobili smo zahtjev od Rukometnog kluba Leotar iz Trebinja da se njihove mlađe momčadi natječu u omladinskim natjecanjima Rukometnog saveza Herceg-Bosne. Preispitat ćemo zahtjev te ćemo poslati dopis našim klubovima da se izjasne o ovome. Konačnu odluku će donijeti Upravni odbor'', rečeno je za Bljesak.info iz Rukometnog saveza Herceg-Bosne.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske (RS RS) Marinko Umičević neugodno je iznenađen zahtjevom trebinjskog kluba, inače člana RS RS.

''Dužan sam štiti klubove Rukometnog saveza Republike Srpske i obaveza mi je da sve klubove koji igraju izvan lige RS-a, a ne igraju unutar Rukometnog saveza RS-a, upozoriti da moraju igrati svoju matičnu ligu'', ističe Umičević te dodaje da će obavijestiti Ministarstvo obitelji, mladih i sporta RS-a o svim klubovima koji igraju lige u Federaciji BiH, a ne svoju matičnu ligu.

Slučaj RK Leotara bit će i na dnevnom redu Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske koja će biti održana 28. veljače. Inače, seniorska momčad Leotara je trenutno desetoplasirana na ljestvici Premijer lige BiH.

Cjelokupno priopćenje predsjendika RS RS Marinka Umičevića možete pročitati u nastavku.

Foto: Rukometni savez Republike Srpske / Priopćenje Marinka Umičevića (Klini na fotografiju za veći prikaz)
Kopirati
Drag cursor here to close