SP u rukometu

Lazarov i Nagyi igraju na Svjetskom prvenstvu i nakon dvadeset godina

Makedonac i Mađar igrali 1999.godine u Egiptu
Sport / Rukomet | 13. 01. 2019. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S Barcelonom je osvojio čak 15 trofeja, kao igrač Atletico Madrida pet, pehara je podizao s Ciudad Realom (5), Veszpremom (10), Zagrebom (12), Pelisterom (4). Njegovo ime je Kiro Lazarov i jedan od najboljih desnih vanjskih u povijesti rukometa.

Naravno predvodi Makedoniju na ovom Svjetskom prvenstvu s 38 godina. U prvoj utakmici Japancima je utrpao osam golova. Prije dvije godine je također na Svjetskom prvenstvu već u drugoj minuti utakmice protiv Slovenije postigao gol svoj 1000. u dresu reprezentacije. Turnir je zaključio s 50 golova, bio je prvi strijelac, ali to je skoro upola manje od broja golova sa Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj kada je zabio rekordna 92 gola. Za reprezentaciju igra od 2007.godine, na svom prvom Svjetskom (Egipat 1999) nastupio je prije dvadeset godina. Lazarov drži rekord i najboljeg strijelca europskog prvenstva, jer je prije šest godina zabio 62 gola u sedam utakmica.

Još u listopadu 2017 godine Laszlo Naygi je sazvao presicu na kojoj je u suzama poručio kako se nakon 18 godina oprašta od nacionalnog dresa. Sa Svjetskog prvenstva se povukao par mjeseci ranije zbog povrede, već tada je imao status jednog od najvećih mađarskih igrača ikad nakon više od 200 utakmica i 700 postignutih golova u dresu reprezentacije. U Barceloni je igrao dvanaest godina i na kraju je odbio doživotni ugovor te se vratio kući, u Veszprem. Dobrim dijelom svoje karijere nije bio na istoj valnoj dužini kao i nacionalni savez, u jednom trenutku prije Olimpijade u Londonu 2012. godine se činilo kako će obući dres Španjolske. Imao je pravo s obzirom na to da tri godine nije igrao za Mađarsku, ali je na kraju odustao. Za reprezentaciju Mađarske ponovo je zaigrao u kvalifikacijama za SP 2013.godine. On je godinu mlađi od Lazarova i u reprezentaciji je od 1999. godine. Na ovom prvenstvu za razliku od Lazarova, Nagy nije udarna igla svoje reprezentacije. Protiv Argentine je odigrao tek četiri minute, Mađarska je podbacila protiv Argentine osvojivši bod.

Kopirati
Drag cursor here to close