U drugi krug bez bodova

Korona i Japan zaustavili Hrvatsku

Oko 19 sati rezultati PCR testova potvrdili su zarazu sve tri igračice - Mičijević, Dežić i Krsnik. Izbornik Hrvatske, Nenad Šoštarić je ostao bez rotacije na vanjskoj liniji. To se odrazilo na krajnji rezultat Japan je slavio 28:26.
Sport / Rukomet | 06. 12. 2021. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi skoro nezanimljivi prvi dio prvenstva za rukometašice se privodi kraja. Nakon večerašnjih utakmica formirane su dvije skupine drugog kruga, tri i četiri. Hrvatska se prije susreta s Japanom u kojem su planirana dva boda za drugi krug s neočekivanim problemima. Neočekivanim, a opet problemima od kojih se ne može pobjeći posljednjih, godinu, dvije dana.

Na dan utakmice s Japanom Ćamila Mičijević i Ivana Dežić bile su pozitivne na brzom antigenskom testu, a rezultati testa Dore Krsnik bili su dvojbeni pa je nakon toga cijela reprezentacija napravila PCR testove. Rezultati su trebali biti gotovo do 15.00 sati, ali čekanje se protegnulo do odlaska reprezentacije iz hotela na utakmicu. No, kako su i Mičijević i Dežić pokazivale simptome zaraze odmah su za njih pozvane zamjene iz Hrvatske.

Oko 19 sati rezultati PCR testova potvrdili su zarazu sve tri igračice - Mičijević, Dežić i Krsnik. Izbornik Hrvatske, Nenad Šoštarić je ostao bez rotacije na vanjskoj liniji, pa su četiri igračice odigrale cijelu utakmicu. To se odrazilo na krajnji rezultat, Japan je slavio 28:26, iako je Hrvatska u jednom trenutku imala tri gola prednosti, ali je u finišu ponestalo snage i rukometašice Japana prave preokret.

Sa šest pogodaka, Larissa Kalus bila je najefikasnija igračica u reprezentaciji Hrvatske, pet je dala Ana Turk. Kod Japanki najbolja je bila Kaho Nakayama s devet pogodaka. Hrvatska nastavlja takmičenje u skupini IV, bez bodova a tu su pored Brazila i Japana još domaćin Španjolska, Argentina i Austrija. Austrija je također zbog problema s koronom izgubila od Argentine pa je također bez bodova.

Brazil i Španjolska imaju po četiri i najbliži su četvrtfinalu. Prvu sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Argentine u srijedu.
U skupini III koja se također formirala u ponedjeljak, Danska i Njemačka su na maksimalna četiri boda, Južna Koreja i Mađarska su na dva, dok Češka i Kongo nemaju bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close