Mostarski rukometaš

Karačić: U Kielce sam došao jer sam htio raditi sa Dujšebaevim i Zormanom

''Svi smo mi iz kluba nastavili trenirati u izolaciji koliko je to moguće jer čekamo odluku što će biti s Ligom prvaka'', rekao je Karačić.
Sport / Rukomet | 21. 04. 2020. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac Igor Karačić je sa Kielceom postao prvak Poljske. Poljska je među prvim europskim zemljama odlučila zaustaviti svoja rukometna prvenstva i proglasiti prvacima ekipe koje su u tom trenutku bile vodeće na ljestvici.

''Vrlo brzo je Savez shvatio da od nastavka prvenstva nema ništa te nas proglasio prvacima. Žao mi je Wisle koja je imala dobru sezonu, posebno naših igrača u tom klubu (Ivan Stevanović, Lovro Mihić, Renato Sulić, Leon Šušnja, Jerko Matulić), ali realno mi smo bolji od njih. Imali smo tri boda više, još do kraja da se igralo, međusobni susret na našem terenu, vjerujem da bi ih bez problema pobijedili'', rekao je za HRS Igor Karačić.

Ekipa i dalje trenira.

''Svi smo mi iz kluba nastavili trenirati u izolaciji koliko je to moguće jer čekamo odluku što će biti s Ligom prvaka. Iz kluba smo dobili detaljan plan treninga i on se stalno nadopunjava, tako da treniramo doma. Nije to naravno, ni blizu onoga što radimo kad smo u dvorani, posebno nam nedostaje rad s loptom, ali prilagođavamo se maksimalno onome što trenutačno imamo. I dakako, s nestrpljenjem čekamo da sve ovo s koronom završi, da konačno zaigramo'', priča Mostarac.

EHF gotovo iz tjedna u tjedan mijenja raspored, F4 je na rasporedu 28. i 29. prosinca 2020. ali prije toga ima za odigrati utakmice za plasman.

''Nisam siguran da će se uopće moći igrati u lipnju. A bez toga nema ni završnice. Vi vrlo dobro znate da mi tek trebamo odigrati osminu, pa tek onda četvrtfinale, da bi dobili četiri kluba za završnicu u Kelnu. Puno je to utakmica, putovanja. Ne znam koliko je to realno, svi ćemo mi morati dobiti barem dva-tri tjedna pravih ekipnih priprema da bismo mogli igrati. Nas čeka Celje u osmini finala i to je za nas dobar ždrijeb. Na drugoj strani, tu su i kvalifikacije reprezentacija za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine. I tek sada se vidi koliko je bilo važno osvajanje srebra na Europskom prvenstvu, jer smo to izbjegli. Vjerujem da će se pronaći najbolje rješenje'', dodao je.

Istaknuo je da je jako zadovoljan u Poljskoj.

''Grad je po mjeri, nije prevelik, ugodan je za život, i cijeli grad živi za rukomet. Ja sam silno želio raditi s Talantom Dujšebaevim i Urošom Zormanom koji su po meni među najboljim srednjim igračima u povijesti i mislim da mi je to jako koristilo. Kao i mnogi drugi rukometni klubovi, i Kielce ima financijskih problema, ali ja to za sada ne osjećam. Imamo sjajnog predsjednika Bertusa Servasa, odličnog čovjeka i prijatelja, mogu to slobodno reći, koji se jako trudi da sve to održi na visokom nivou. Naravno, da tu treba i pomoć grada. Kako će sve završiti, ne mogu reći. Ja imam ugovor na još dvije sezone nakon ove i zadovoljan sam'', zaključio je Igor Karačić.

Olimpijske igre su odgođene za godinu dana, a Hrvatsku očekuju i kvalifikacije.

''Kad god budu te olimpijske kvalifikacije, mi ćemo biti spremni. I ne sumnjam uopće da ćemo ih proći. I ne samo to. Pokazali smo na Europskom prvenstvu da smo moćni, jaki. Valjda će nam se jednom poklopiti da svi budemo zdravi i zašto ne reći, napast ćemo to treće olimpijsko zlato u povijesti. Nikoga se ne trebamo bojati'', dodao je.

Lino Červar je ovog ljeta najavio oproštaj poslije OI koje su međutim odgođene za sljedeću godinu

''Ako je netko zaslužio da nas povede u borbu za treće olimpijsko zlato, onda je to gospodin Lino Červar. Naravno, ukoliko on to želi i osjeća se spremnim. Jasno to trebaju potvrditi i čelnici HRS-a. Inače, koliko ja poznajem našeg izbornika, on će biti poletniji i spremniji od svih nas. Ma kladio bih se da već sad ima puno toga složenog u glavi i na papiru, ne samo kada su olimpijske kvalifikacije u pitanju, nego i same pripreme za Tokio'', zaključio je Karačić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close