Ponajbolji hrvatski rukometaš

Karačić: Jedino s momčadskom igrom možemo do pobjeda

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva tako da večerašnja utakmica neće imati nikakav rezultatski značaj.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2020. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak navečer (20:30 sati) hrvatske rukometaše očekuje utakmica 3. kola skupine A na Europskom prvenstvu protiv Srbije.

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva tako da večerašnja utakmica neće imati nikakav rezultatski značaj.

''Pobjeda je recept, ali glavni cilj je dobro igrati i da smo svi na okupu u Beču, da možemo i regenerirati tim, pogotovo ove igrače koji su bili najopterećeniji kroz utakmice. Znamo da će publika doći, moramo poštovati naše navijače. Ponavljam, želio bih da sve dobro završi i da smo zdravi'', rekao je za HRT hrvatski strateg Lino Červar uoči utakmice sa Srbijom.

Foto: Anadolija / Lino Červar

''Svi igrači koje je izbornik doveo u Graz su pobjednici i nitko neće dozvoliti neki kiks. Ne znam tko će izaći na teren, niti koje su zamisli našeg izbornika, ali znam da će bilo koji igrač na terenu dati svoj maksimum jer koncentracija mora biti na visokoj razini'', rekao je Igor Karačić.

Osvrnuo se i na odličnu momčadsku igru:

''Tako jedino možete napredovati i voditi Hrvatsku do pobjeda. Nikada individualac nije mogao napraviti nešto. Mi znamo koliko vrijedimo, imamo jake individualne snage i to kad uklopite u jedan tim onda je to nešto veliko''.

Srbija je izgubila obje utakmice dosad u Grazu i nakon susreta s Hrvatskom vraća se kući.

''Razočarani smo što nećemo ići u drugi krug, ali držimo se dobro i idemo dalje, to je sport'', rekao je reprezentativac Srbije Vladimir Cupara.

''Očekujem zanimljivu utakmicu protiv Hrvatske. Iako je to utakmica bez rezultatskog značaja, opet to je utakmica za prestiž. Mi ćemo izaći na teren i igrati na pobjedu. Hrvatska fantastično izgleda i taj napad s Cindrićem, Karačićem i Duvnjakom je odličan, tako da mislim da imate šanse za polufinale'', rekao je Cupara pozvavši sve navijače da navijaju fer i korektno te da uživaju u rukometu.

''Utakmicu bez rezultatskog značaja je teško igrati, ali motiva ne smije nedostajati'', rekao je Nemanja Ilić istaknuvši da je obrana na čelu s Duvnjakom glavni adut Hrvatske.

Foto: Uroš Hočevar / Hrvatska - Bjelorusija (Igor Karačić)

Hrvatska je sa Srbijom igrala u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo. U Beogradu je završilo 25:25, a u Zadru je slavila Hrvatska 27:23, javlja HRT.

Inače, Hrvatska i Srbija igrali su dosad devet puta na velikim natjecanjima. Po četiri pobjede ima svaka reprezentacija, a jedan susret završen je remijem.

U posljednja dva ogleda, Hrvatska je bila vrlo uvjerljiva. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. hrvatska reprezentacija je slavila 31:23, a prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj bilo je 32:22.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close