Tim Suton

Jedan Hercegovac ipak bi mogao postati svjetski prvak u rukometu!

Umjesto ozlijeđenog Strobela u njemačku reprezentaciju je ušao deset godina mlađi Tim Suton (Lemgo), porijeklom Mostarac. Sutona je izbornik Christian Prokop ranije nominirao kao rezervu...
Sport / Rukomet | 22. 01. 2019. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka rukometna reprezentacija je u srazu s Hrvatskom ostala bez vrlo važnog igrača, iskusnog Martina Strobela. Njemu je stradalo lijevo koljeno i dijagnoze su potvrdile oštećenje ligamenata, zbog čega je u utorak već bio na putu za svoj grad, a u narednim danima čeka ga operacija.

Strobel bi izvan terena mogao biti najmanje šest mjeseci.

Veliki je to gubitak za Njemačku jer je Strobel bio stožerni igrač izbornika Prokopa, a s njemačkom reprezentacijom ima dvije medalje, zlato s Eura u Poljskoj i broncu na Olimpijskim igrama u Brazilu. Nedostajat će Strobel i njemačkom drugoligašu Balingenu.

Umjesto njega u reprezentaciju je ušao deset godina mlađi Tim Suton (22/Lemgo), porijeklom Mostarac. Sutona je izbornik Christian Prokop ranije nominirao kao rezervu za slučaj da se netko ozlijedi ili mu u timu bude potreban zbog taktičkih zamisli.

Tim je sin pokojnog Gorana Sutona, također uspješnog rukometaša, ali i trenera. Kao junior, mladi Suton je s njemačkom reprezentacijom prije tri godine uzeo svjetsko zlato.

Njegov otac, Goran Suton, iznenada je preminuo u studenom 2016. godine. Imao je samo 48 godina u trenutku svoje smrti.

Bio je igrač i trener HMRK Zrinjski Mostar, a trenirao je i mlađe kategorije godišta 1988/89 rukometaša iz koje je ponikao i Igor Karačić.

Goran Suton bio je i mladi reprezentativac Jugoslavije, te reprezentativac BiH, a trenirao je i bundesligaške klubove Düsseldorf i Lübbecke.

Kopirati
Drag cursor here to close