EURO 2018

Izbornik Srbije: Hrvati će imati podršku sudaca

Hrvatska i Srbija igraju u petak u 20.30 sati u Splitu na startu Europskog prvenstva kojemu je Hrvatska domaćin
Sport / Rukomet | 11. 01. 2018. u 19:38 Bljesak.info
Kopirati

Hrvatska je dobra ekipa, imaju pritisak domaćeg terena, ali će imati i podršku Europskog rukometnog saveza kao organizatori, izjavio je po dolasku u Split izbornik srpske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković.

Hrvatska i Srbija igraju u petak u 20.30 sati u Splitu na startu Europskog prvenstva kojemu je Hrvatska domaćin. Cvetković je po dolasku u Split u četvrtak izjavio da se ne bi ovoliko pričalo o utakmici Hrvatska - Srbija "da situacija između dvije zemlje nije zategnuta".

''To je stvar politike, stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati, ali imamo ga i mi. Igramo protiv Hrvatske u Splitu, a mediji s obje strane nešto čačkaju, svi bi nešto interesantno pa smo jako oprezni u izjavama. Nije problem što mi mislimo, između naših reprezentacija nema ništa loše, jer su to sportaši, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše i zato bih volio da nemamo kontakte ni s kim prije utakmice'', izjavio je srpski izbornik, dodavši:

''Pobjeda nad Hrvatskom ne donosi naročitu prednost, naprotiv. U situaciji gdje su oni domaćini, može nam se dogoditi da pobijedimo Hrvatsku, a onda izgubimo od Švedske i Islanda i ispadnemo'', piše Hina.

Cvetković je u pet pripremnih susreta doživio pet poraza, a u četvrtak je objavio konačan popis od 16 igrača na kojemu ipak nema iskusnoga pivota Rastka Stojkovića.

''Stojković mjesec dana nije trenirao zbog ozljede, nespreman je i ne želim riskirati njegovu budućnost. Zato apeliram na njegov klub da mu omogući operaciju i liječenje'', kazao je Cvetković.

Srbiju će na EURU predstavljati vratari Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević, lijeva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić, desna krila Darko Đukić i Bogdan Radivojević, lijevi vanjski Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović, srednji vanjski Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić, desni vanjski Nemanja Zelenović i Marko Vujin te kružni napadači Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

Kopirati