Veliki povratak

Ivano Balić se vraća na klupu hrvatske reprezentacije!

Ivana Balića krajem siječnja Lino Červar je predložio kao kandidata za novog izbornika, nakon što je Červar odstupio s izborničkog mjesta.
Sport / Rukomet | 22. 03. 2021. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Ivano Balić (41) uskoro će se priključiti stožeru reprezentacije i u narednom bi razdoblju trebao pomagati izborniku Hrvoju Horvatu.

Balić bi trebao biti Horvatov prvi pomoćnik, a Igor Vori, koji je do sada obavljao dvostruku ulogu, trebao bi ubuduće ostati samo sportski direktor reprezentacije.

Vijest o angažmanu Ivana Balića za sada je još neslužbena, no iz izvora bliskih Hrvatskom rukometnom savezu saznali smo kako je Balić pristao prihvatiti ponuđeno mjesto pomoćnog trenera, a formalnost samog imenovanja i službene objave bit će na sjednici Upravnog odbora HRS-a, a onda i na Skupštini, u drugom tjednu travnja, neposredno nakon uskršnjih praznika.

Ivana Balića krajem siječnja Lino Červar je predložio kao kandidata za novog izbornika, nakon što je Červar odstupio s izborničkog mjesta, ali je zadržao funkciju koordinatora za muški rukomet.

Neprirodna i nelogična pozicija u kojoj bivši izbornik predlaže svog nasljednika također bi trebala biti predmet rasprave na UO i Skupštini, piše 24 sata

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, Linu Červara je naslijedio Hrvoje Horvat, koji je dobio prednost ispred druga dva kandidata: Slavka Goluže i Ivana Balića. A upravo Balića članovi UO tada nisu ni uzeli u obzir kao kandidata, uz obrazloženje kako nema potrebnu licenciju.

"Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić, nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana, koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije" objavio je tada HRS.

U međuvremenu je na kvalifikacijskom turniru u francuskom Montpellieru rukometna reprezentacija ostala bez Olimpijskih igara, no vodstvo HRS-a stalo je iza izbornika Horvata i povjerilo mu vođenje reprezentacije u narednom razdoblju, a angažman Ivana Balića trebao bi mu dati dodatnu snagu i autoritet u pokušaju vraćanja Hrvatske u vrh europskog i svjetskog rukometa.

Ivano Balić do sada je radio kao izbornik juniorske reprezentacije, ima trenersku licenciju no ne i "master coach", potrebnu za izbornike koji vode reprezentacije na najvećim natjecanjima. No Balić redovno pohađa predavanja i licenciju bi trebao dobiti ove godine, tako da bi u budućnosti i sam mogao sjesti na klupu u ulozi izbornika.

Kopirati
Drag cursor here to close