Svjetsko prvenstvo u rukometu

Island u izravnom dvoboju za prolazak dalje pobijedio Makedoniju

Sada je poznato kako će u skupini I drugog kruga igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2019. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Islanda izborila je prolazak u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, Islanđani su u izravnom dvoboju za treće mjesto u skupini B u Muenchenu svladali Makedonce sa 24-22 (11-13) i tako se pridružili Hrvatima i Španjolcima koji su ranije izborili prolazak dalje iz ove skupine.

Makedonci su imali prednost tijekom prvog poluvremena i tijekom prvih pet minuta nastavka, no potom su upali u realizatorsku krizu, nisu postigli pogodak 10 minuta što su Islanđani iskoristili za seriju 4-0 kojom su preokrenuli rezultat iz 14-16 u 18-16. Makedonci su u završnici uspjeli dva puta poravnati na 20-20 i 21-21, ali nisu više uspjeli doći do vodstva, javlja Hina.

Arnor Thor Gunnarsson predvodio je Island sa 10 golova dok su Dejan Manaskov i Kiril Lazarov sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Makedonije.

Sada je poznato kako će u skupini I drugog kruga igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Njemačka i Francuska prenijet će po tri boda, Brazil i Island dalje idu bez ijednog boda, dok su Hrvatska i Španjolska osigurale prijenos barem dva boda te o ishodu njihove večerašnje utakmice ovisi koja će reprezentacija prenijeti maksimalna četiri boda, a u slučaju neodlučenog ishoda oba sastava će prenijeti po tri boda, javlja Hina.

Ranije u četvrtak Brazil je izborio prolazak u drugi krug natjecanja pobjedom protiv Koreje od 35-26 (18-10) čime su osigurali treće mjesto iza Francuske i Njemačke u skupini A. Brazil su do treće pobjede na SP predvodili Felipe Borges sa šest i Rudolph Hackbarth s pet golova, dok je Jeongu Kang postigao pet golova za Koreju.

Raspored odigravanja utakmica drugog kruga bit će poznat nakon završetka posljednjih utakmica današnjeg programa.

Kopirati
Drag cursor here to close