Izbornik Šuman

'Igrat ćemo bez kalkulacija, pobjede nad Švicarcima vode nas dodatne kvalifikacije'

Izbornik Bilal Šuman uoči okupljanja igrača predstavio je plan priprema naše reprezentacije u narednih 15-ak dana.
Sport / Rukomet | 26. 12. 2017. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. prosinca na Ilidži (17 sati) pred odlučujuće susrete sa Švicarskom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Hrvatskoj.

Prvi susret igrat će se 10. siječnja u St. Gallenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

U Šestoj kvalifikacijskoj grupi najbolji rukometaši BiH krajem listpada odigrali su dvomeč s Estonijom u kojim su zabilježili polovičan uspjeh. U Sarajevu su slavili sa 31:24, dok su u Tallinu poraženi s 29:25.

Izbornik Bilal Šuman uoči okupljanja igrača u izjavi za Fenu predstavio je plan priprema naše reprezentacije u narednih 15-ak dana.

''Pripremat ćemo se na Ilidži do 30. prosinca, za Novu godinu igrači će biti slobodni, a 3. siječnja će se ponovo okupiti. Petog i šestog siječnja u Beogradu odigrat ćemo kontrolne prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom. Vraćamo se 7. siječnja, a dva dana kasnije putujemo u Švicarsku. Povratak u BiH je 11. siječnja, a 13. siječnja igramo revanš u Tuzli'', kazao je Šuman.

Od ranije je poznato da Šuman neće moći račanati na pivota francuskog Nantesa Senjamina Burića.

''Burić je imao ozlijedu ligamenata, prošlog tjedna je operiran i u sljedećih šest mjeseci neće igrati. Razmišljamo da umjesto njega pozvemo Elmira Građana, s kojim smo u kontaktu. Već smo poslali zahtjev EHF-u za promjenu igrača. Nadam se da će ostali igači sutra doći zdravi'', kazao je Šuman.

U osvrtu na reprezentaciju Švicarske, izbornik je kazao da će pratiti njihove igre u pet utakmica, koliko će oni odigrati do susreta sa BiH.

''Švicarci 4. i 7. siječnja igraju portiv Estonije, a prije toga domaćini su Novogodišnjeg turnira na kojem će odigrati još tri susreta. Imat ćemo priliku analizirati te utakmce i steći mnogo jasniju sliku o njihovoj igri. Ekipa je predvođena izvrsnim Andyjem Schmidom, koji igra u njemačkom Rhein-Neckar Löwenu. Trenutno je jedan od najboljih srednjih bekova u Europi. Mi bez ikakvih kalkulacija ulazimo u ova dva susreta, ukoliko želimo razmišljati o dodatnim kvalifikacijama moramo ići na dvije pobjede'', kazao je Šuman za Fenu.

 

Na popisu Šumana nalazi se 20 rukometaša, među kojim je i nekoliko povratnika u A-reprezentaciju:

golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar 
lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina
desna krila: Faruk Vražalić, Srđan Predragović
pivoti: Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić (Elmir Građan)
lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar
srednji bekovi: Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Josip Perić
desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

Kopirati
Drag cursor here to close