Mostarac prvak Europe s Vardarom

Igor Karačić: Roditelji su sve podredili nama, ali to je cijena uspjeha

Hrvatski reprezentativac i član europskog prvaka Vardara, 28-godišnji Mostarac Igor Karačić, dotaknuo se brojnih tema od povijesnog uspjeha njegovog kluba do rodnoga Mostara
Sport / Rukomet | 18. 12. 2017. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Doček nakon osvajanja Lige prvaka sa Vardarom bio je stvarno originalan, dočekalo nas je više od 100.000 ljudi, od kojih su neki ''visili'' s krovova kuća kako bi nas vidjeli. Još ne mogu shvatiti da smo to uspjeliuraditi, tek kad završim karijeru, moći će mi biti jasno. Trenutno živim svoj san otvorenih očiju''.

Počeo je ovako priču za Nezavisne novine rukometaš Vardara i reprezentativac Hrvatske Igor Karačić (29), koji je u 2017. ostvario dječačke snove i okitio se titulom Lige prvaka. Srednjem vanjskom iz Mostara i predstavniku Makedonije ide odlično i u ovoj sezoni Lige prvaka, gdje drže prvo mjesto skupine A koje vodi u četvrtfinale nakon grupne faze.

''Sada je to zrela momčad i mašinerija, što je rezultat napora koji su trajali četiri godine. Postigli smo ogroman uspjeh za makedonski sport, koliko se to cijeni u zemlji, vidi se i po tome što je država odlikovala Makedonce iz momčadi. Neću biti bahat i pričati o obrani titule prvaka Europe, imperativ je da se plasiramo na Final Four. Ipak se nadam da nećemo stati na tome. Čeka nas stanka u Ligi prvaka do veljače i pokušat ćemo se što bolje spremiti za sljedeće izazove. Ići ćemo korak po korak, kao što smo to radili i prošle sezone'', kaže Karačić.

Na pitanje novinara o njegovom ostanku u Vardaru, Karačić je rekao: ''Imam ugovor i za sljedeću sezonu i sigurno ostajem i tada, nakon toga, sve je u magli. Vidjet ćemo što će biti. Nakon ove sezone imat ćemo dosta promjena u igračkom kadru. Mnogi će otići, ali očekujem i dolazak pojačanja''.

Igor Karačić će u siječnju 2018. godine s Hrvatskom igrati na Europskom prvenstvu kojem su upravo Hrvati domaćini, a ''Kaubojima'' nedostaje upravo zlatna medalja s europskih prvenstava.

''Kao što je bio slučaj i sa Vardarom, neću previše obećavati, ali sigurno je da znamo koliko vrijedimo i da ćemo dati sve od sebe za najbolji mogući rezultat. Povratak Line Červara na mjesto izbornika je velika stvar. Unio je neke novine ili je možda bolje reći da je vratio neke stare navike. Svi igrači su dobili na važnosti. Imamo pripreme do Nove godine u Zagrebu, a onda nastavljamo u Splitu. Generalnu provjeru pred prvenstvo imat ćemo s Crnom Gorom'', izjavio je Karačić za Nezavisne novine.

Bljesak.info / Igor Karačić

Dotaknuo se i prvog susreta u skupini gdje Hrvatska u Splitu igra s ljutim rivalom Srbijom.

''Bit će to veliki spektakl i prelijep događaj. Moramo se za taj susret što bolje spremiti zbog javnosti, trenera i navijača. Ne mogu ući u glave drugih ljudi na tribinama, ali za nas igrače neće biti većeg naboja nego u ostalim utakmicama. Mi smo sportaši koji zajedno igraju u klubovima i ne očekujem nikakve veće incidente na terenu. Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Strahinja Milić su moji suigrači i veliki prijatelji'', objašnjava Karačić.

Uz domaćina Hrvatsku, favoriti za osvajanje Europskog prvenstva su Francuska i Danska, a iz drugog plana uvijek mogu iznenaditi Španjolska, Norveška i Švedska. 

''Ranije su to uvijek bili Hrvatska, Danska i Francuska, nekada se tu mogla umiješati Španjolska, ali više nije tako. Ne postoji ekipa koja može lako gaziti sve, već imamo puno momčadi koje mogu pretendirati na vrh. Tu je i Švedska, koja je na posljednja dva natjecanja igrala odličan rukomet, Norveška je stalno u završnicama. Njemačka ima jaku ekipu koja igra njihovu Bundesligu, a to je najjača liga svijeta. Djeluju moćno i njihova disciplina dolazi do izaražaja'', smatra Karačić.

 Za kraj razgovara s novinarom Nezavisnih novina, Karačić se dotaknuo obitelji i braće sportaša te rodnoga grada Mostara.

Njegov brat Ivan, inače reprezentativac BiH, prošle sezone proglašen je najkorisnijim (MVP) rukometašem Izraela, a najmlađi brat Goran vratar je u nogometno klubu SV Sandhausen koji se natječe u 2. njemačkoj Bundesligi.

''Ante i Ankica Karačić (roditelji). Sve su podredili nama, ali to je cijena uspjeha. Mami je najgore bilo, ipak, s Goranom, kojem je stalno prala dresove, mi u rukometu se manje prljamo (smijeh). Ivan od mladih kategorija igra za BiH i stvarno uživa tamo, sve daje za reprezentaciju. Jako mi je drago zbog njega, lijepo mu je i u Izraelu, gdje dominira u igri i uživa s obitelji. Prezadovoljan sam i ponosan na oba brata'', rekao je Karačić.

Na pitanje ''Koliko mu nedostaje rodni Mostar?'', kazao je: ''Zaista puno, otišao sam sa 16 godina i sigurno je da je nedostatak veliki. Navikao sam se da sam non-stop u drugim državama i da živim život na drumu. Ipak, i mene dom uvijek vuče nazad i dođemo za blagnade kada možemo. Dobit ću slobodno od reprezentacije da provedem Novu godinu i Božić u Mostaru, zbog čega mi je jako drago'', zaključio je u razgovoru za Nezavisne novine Igor Karačić, član europskog rukometnog prvaka Vardara i hrvatski reprezentativac.

Kopirati
Drag cursor here to close