Svjetsko prvenstvo

Hrvatska u dramatičnoj završnici izgubila od Njemačke i ostala bez polufinala

Dan nakon neočekivanog poraza od Brazila Hrvatska je pružila jak otpor favoriziranom domaćinu, ali je na kraju morala priznati poraz.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2019. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je izglede za prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva izgubivši u susretu pretposljednjeg kola Skupine 1 drugog kruga natjecanja u Koelnu od domaćina Njemačke s 21:22 (11:11).

Dan nakon neočekivanog poraza od Brazila Hrvatska je pružila jak otpor favoriziranom domaćinu, ali je na kraju morala priznati poraz.

Tijekom prvog poluvremena niti jedna momčad nije uspjela ostvariti više od dva gola prednosti, a takav trend nastavio se i u prvih 10-ak minuta nastavka. No, zbog neučinkovite i bezidejne igre Hrvatske u napadu Njemačka je u 45. minuti stigla do najveće prednosti od 18:15. No, potom je Marin Šego uspio sakupiti nekoliko sjajnih obrana, pa Njemačka čak 10 minuta nije postigla gol što su izabranici Line Červara iskoristili za preokret i vodstvo 19:18 šest minuta prije kraja. Tu prednost nisu uspjeli sačuvati, javlja Hina.

Dvije minute prije kraja njemački vratar Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21:20. a nakon prekršaja Karačića u napadu Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22:20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Igor Karačić i Manuel Štrlek postigli su po četiri pogotka za Hrvatsku, dok je Fabian Wiede sa šest pogodaka predvodio Njemačku.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini I Njemačka i Francuska su sa po sedam bodova osigurale prolazak u polufinale, dok je Hrvatska ostala na diobi trećeg mjesta sa Španjolskom s po četiri boda. Brazil je peti s dva, a Island šesti bez bodova.

U srijedu (20:30 sati) će u posljednjem kolu Hrvatska igrati protiv Francuske te joj je potrebna pobjeda kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close