SP Rukomet

Hrvatska s Japancima do sada maksimalno

Dvoboj Japana i Hrvatske igra se u nedjelju od 16.30 sati.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2019. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija igra u nedjelju utakmicu 2. kola Svjetskoga prvenstva u Muenchenu protiv Japana, a protiv rukometaša iz Zemlje izlazećeg sunca Kauboji su se dosad sreli triput i svaki puta uvjerljivo slavili.  

Prvi susret odigran je u 2005. na Svjetskom prvenstvu u tuniskom Sfaxu, a Hrvatska je slavila s 34-25, iako je na poluvremenu bilo samo 15-14. Bio je to i jedini dvoboj na velikim natjecanjima, a preostala dva bili su u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu i Londonu.  

Na izlučnom kvalifikacijskom turniru u Zadru 30. svibnja 2008. godine Hrvatska je pobijedila s 37-22 (19-11), a u tom susretu je igrao i Domagoj Duvnjak, kao i Červarovi sadašnji pomoćnici Igor Vori i Davor Dominiković. Bila je to prva utakmica bilo koje hrvatske reprezentacije u zadarskoj dvorani Višnjik.  

Četiri godine kasnije Japan je opet suparnik u kvalifikacijama za OI u Londonu, opet se igralo u Hrvatskoj - u Varaždinu, a i rezultat je bio sličan 36-22. Za Hrvatsku su od sadašnjih reprezentativaca tada nastupili Duvnjak, Horvat, Bičanić i Musa.  

Dvoboj Japana i Hrvatske igra se u nedjelju od 16.30 sati.  

Kopirati
Drag cursor here to close