EURO2020

Hrvatska protiv Norveške mora biti na maksimumu

Hrvatska također voli brzi rukomet, baš kao što ima dovoljno igrača u realizaciji spremnih preuzeti odgovornost.
Sport / Rukomet | 24. 01. 2020. u 10:32 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realno, put im je bio dosta težak. Počeli su s Francuzima, kasnije nastavili sa susjedima Šveđanima, Islanđanima, pa sa Slovencima, Mađarima.

Nije bilo lako, ali su gledajući sve utakmice pokazali najmanje oscilacija u igri. Čak su protiv Slovenije uspjeli odmoriti one najbolje, prije svega Sagosena. 217 golova su postigli Norvežani u sedam utakmica što je prosjeku 31 po utakmici, 39 pogodaka više od Hrvatske.

I to je svakako podatak koji potvrđuje činjenicu da su Norvežani brzi, efikasni i da će hrvatski rukometaši morati podići obranu na još jedan nivo.

Obranu koja je izgledala dobro na turniru, ali nije imala kontinuitet, što se vidjelo u susretima protiv Njemačke i Španjolske. I dok su dobre dionice protiv Njemačke i Španjolske bile dovoljne za pobjedu i remi, kontra Norvežana će se tako morati igrati u istom ritmu svih šezdeset minuta. Jer teško je očekivat će Norvežani u polufinalu sebi dozvoliti ono što jesu Nijemci i Španjolci.

I nije samo Norveška Sagosen, još je tu nekoliko izuzetno važnih, vrijednih igrača. Recimo poput Johannessena,Reinkinda igrača koji su tu blizu Sagosenu, po realizaciji. Prvi je na 22, drugi na 18 postignutih golova. Tu je odlični Joendal na krilu, pa golman Bergerund koji je trenutačno na 32% obrana (62/191). Širinu ovoj reprezentaciji daju i Overby, Gullerud, O'Sullivan, puno je tu igrača koji smiju i mogu potegnuti, posebno s devet metara.

I u tom segmentu su jako dobrim čak i bolji od Hrvatske (postigli 20 golova više). Ono što je posebno zanimljivo, Norvežani naravno igraju taj brzi, moderni rukomet, vole i brzi centar, ali igru sedam na šest, a ono što posebno zanimljivo, ne gube puno lopti u takvoj igri.

U sedam utakmica izgubili su 42 lopte, tek šest po utakmici, najmanje os svih reprezentacija na turniru do sada.

Hrvatska naravno ima svoje adute, Hrvatska također voli brzi rukomet, baš kao što ima dovoljno igrača u realizaciji spremnih preuzeti odgovornost.

Zato u duelu protiv Norveške svaka lopta, svaka obrana golmana može biti finala vrijedna. Baš kao što svaki pad ili mini serija protivnika od dva ili tri gola vrlo lako može prelomiti utakmicu.

Svjestan je toga i prvi čovjek na klupi Norvežana Christian Berge.

''S Hrvatskom je uvijek teško, tako će biti i sad. Svaka iduća utakmica je uvijek najvažnija, borit ćemo se za svaku loptu i nadam se da će presuditi ta borbenost. Kod Hrvata me impresionira obrana 5-1, mnogi s njom imaju problema, a to bi sutra moglo biti ključno. Nismo odabrali Hrvatsku, dogovorili smo se da idemo po pobjedu protiv Slovenije bez obzira na protivnika u polufinalu. Norvežani su svi zdravi, a Hrvati vuku neke sitne ozljede iz Beča, ali svi će biti spremni za polufinale. Želimo na OI, ali daleko smo od toga'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close