31:27

Hrvatska pobjedom protiv Islanda otvorila SP

''Kauboji'' su u uzbudljivom susretu slavili protiv Islanda te su upisali veliku pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2019. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Island 31:27 (16:14) u prvom susretu skupine B Svjetskog prvenstva u Olimpijskoj dvornai u Muenchenu.

U prvom dijelu prvog poluvremena igralo se gol za gol dok obrane na obje strane nisu bile na razini. Islanđani su se zatim odvojili na 14:11, no Hrvatska je sjajnom serijom u posljednjim minutama serijom 5:0 otišla na odmor s rezultatom 16:14.

U nastavku susreta bilo je dosta uzbuđenja. Hrvatska je vodila u jednom trenutku 20:16, no Islanđani su uspjeli izjednačiti te su ubrzo serijom 7:1 došli u vodstvo od 24:22.

Hrvati su se u završnici probudili i pokazali karakter te su napravili seriju 9:2 i upisali pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva koje se ove godine igra u Njemačkoj i Danskoj.

Luka Stepančić s osam pogodaka predvodio je Hrvatsku do pobjede, koji je proglašen i igračem utakmice, dok je vratar Marin Šego imao 12 obrana. Luka Cindrić prirodao je sedam pogodaka. Kod Islanda se sa sedam pogodaka istaknuo Almar Parmasson.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Japana koji je ranije u petak izgubio od Makedonije 29:38.

Večeras od 20:30 sati u posljednjem susretu prvog kola ove skupine igrat će Španjolska i Bahrein.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close