EP u Švedskoj

Hrvatice poražene od olimpijskih prvakinja

Sport / Rukomet | 05. 12. 2016. u 21:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske rukometašice u 1. kolu skupine D Europskog prvenstva u Helsingborgu izgubile od olimpijskih prvakinja Ruskinja sa 26:32 (13:16).

U prvih deset minuta susreta ekipe su bile u egalu, a nakon toga Ruskinje drže prednost od gol ili dva razlike. U 22. minuti olimpijske prvakinje prvi puta odmiču na tri pogotka viška, a sa tom prednošću odlaze na odmor.

Nakon sedam i pol minuta nastavka Ruskinje su pobjegle na osam golova prednosti (23:15). Pomlađena hrvatska reprezentacija uspijeva se vratiti u utakmicu i deset minuta prije kraja dolazi na minus dva (23:25). No, za potpuni preokret nije bilo snage i Ruskinje su zasluženo slavile na startu Europskog prvenstva, piše HRT.

Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić sa osam pogodaka, a Vesna Milanović-Litre zabila je šest. Ekipu Rusije predvodile su Bobrovnikova i Žilinskajte sa po šest golova.

U drugom susretu u istoj skupine večeras se sastaju Norveška i Rumunjska.

Tri najbolje reprezentacije plasirat će se u drugi krug EP-a. Hrvatska će drugu utakmicu igrati u srijedu protiv Norveške, a u zadnjem susretu u skupini, u petak, protivnik je Rumunjska.

 

Kopirati
Drag cursor here to close