Treninzi do ponoći

HRK Široki – beskućnik u svome gradu

''Imamo dosta djece, ali problem su nam termini. Dva termina u gradskoj dvorani sigurno nisu dovoljna za ozbiljniji rad s prvom ekipom'', tvrdi Bilać.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski rukometni klub Široki trenutno se nalazi u krizi, ali ne rezultatskoj nego onoj financijskoj. Najveći problem su uvjeti treniranja. Za rukomet u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara nema dovoljno mjesta.

Rukometni fanatik Mihovil Bilać dugogodišnji je trener Širokobriježana koji najbolje može svjedočiti o situaciji u klubu.

Foto: Bljesak.info / HRK Široki - HRK Čapljina (Mihovil Bilać)

''Imamo dosta djece, ali problem su nam termini. Dva termina u gradskoj dvorani sigurno nisu dovoljna za ozbiljniji rad s prvom ekipom'', tvrdi Bilać u razgovoru za Jabuka.tv dodajući kako okosnicu ekipe čine uglavnom još uvijek učenici.

Prostora za njih nema

Samo dva treninga tjedno i to u kasnim večernjim satima, za skupinu srednjoškolaca i tek ponekog studenta, nisu pravo rješenje. Srijedom od 21.30 i petkom od 22.30 na Pecari ''svojih pet minuta'' ugrabe ovi dečki jer za njih više prostora nema.

''To je najveći problem s kojim se susrećemo. Mi da imamo više treninga imali bismo i bolje rezultate i lakše bismo se uspijevali uigrati. Sve bi bilo bolje…'', ističe kapetan HRK Široki Mate Marušić.

No, nije sve tako crno. Momčadski duh ono je što drži ovu ekipu na okupu. Zajedno treniraju tri godine tako da njihovi dobri rezultati u Prvoj ligi Rukometnog saveza Herceg-Bosne, unatoč svim poteškoćama, ne čude.

''Mislim da je to ključ uspjeha. Stalno smo zajedno i svi smo u dobrim odnosima'', rekao je Marušić.

Foto: Bljesak.info / HRK Široki - RK Rvacka (Mate Marušić)

Rukometaši Širokog trenutno su drugi na ljestvici. Ispred njih nalazi se Zrinjski, jedina neporažena momčad u prvom dijelu sezone. U nastavku žele zadržati svoju poziciju u vrhu, a osvajanje prvog mjesta bila bi kruna njihova truda.

''Nadam se da bi osvajanje titule mogao biti poticaj 'gradskim ocima' da učine nešto da ovaj klub napravi iskorak u budućnosti'', navodi Bilać.

Pomireni sa sudbinom

Svojim sjajnim partijama Širokobriježane predvodi kapetan Marušić, nerijetko dvoznamenkasti i redovito najefikasniji igrač ekipe.

''Igrom sam zadovoljan. U svakoj utakmici dajem svoj maksimum i to se vidi po rezultatima. Mislim da pridonosim momčadi svojim iskustvom, ipak najduže treniram'', navodi ovaj 22-godišnjak u razgovoru za Jabuka.tv.

Trener Bilać u šali tvrdi kako su se već i navikli na ovakav položaj tako da se bore s onim što imaju.

''Radimo i treniramo i imamo poprilično dobre rezultate, ali bude i dosta oscilacija. Neadekvatni uvjeti sigurno su jedan od razloga, a i neki su momci 'prekucali' ligu u kojoj se natječemo. Trebaju napredovati, a trenutno se to ne može ostvariti. Nama je to financijski nemoguće.''

Termine im sada za prvu momčad na Pecari plaća grad, dok treninge s mlađim uzrastima obavljaju u privatnoj dvorani koja ne zadovoljava sve uvjete. Izlaz iz ove krize Mihovil Bilać vidi u još jednoj dvorani u Širokom Brijegu.

''Jedna manja dvorana sigurno bi zadovoljila kapacitete za svaki sport. Nadam se da bi to u nekoj skorijoj budućnosti moglo biti rješenje'', smatra trener Širokobriježana.

Iz kluba su svjesni da primat na Pecari drži košarkaški klub i oni to ne osporavaju, ali vjeruju kako je vrijeme da i drugi klubovi dobiju svoj prostor.

Kopirati
Drag cursor here to close