Za boljitak ženskog rukometa

Katarina u Mostaru ugostila vodstvo reprezentacije BiH

Zajedničko stajalište je i da bi u samu organizaciju cjelokupnog ženskog rukometa, počevši od krovnog saveza, trebalo uključiti i više žena, bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće.
Sport / Rukomet | 17. 04. 2021. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici HRK Katarine bili su u Mostaru domaćini delegaciji stožera ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine predvođene direktorom Elmirom Grabčanovićem, izbornikom Radanom Rovčaninom i trenericom Kornelijom Leko. Uime domaćina su sudjelovali: predsjednik Upravnog odbora Josip Joško Stanić, tajnik Josip Pandžić, trenerica prve ekipe Marijana Arapović te trenerica mlađih dobnih skupina Darija Milanović.

U ugodnoj atmosferi razgovaralo se o stanju i boljitku rukometa u BiH te brojnim drugim temama.

Direktor Grabčanović je iznio svoje stajalište prema kojem bi se trebao učiniti napor, uz pomoć rukometnog savez BiH te ostalih saveza na entitetskim i drugim razinama, ka jačanju postojećih klubova i obnavljanju onih bez aktivnosti, posebice u bivšim rukometnim centrima.

Konačno je istaknuto da će jaki klubovi omogućiti i stvaranje boljih reprezentativnih vrsta!

Izbornik Radan Rovčanin je tražio podršku klubova i Saveza u organizaciji kampa za mlade, koji bi se već ove godine trebao održati u nekom zimskom centru ili Neumu. Za vrijeme kampa bi se, istakao je Rovčanin, držao i seminar za trenere, a posebice one koji rade s mladim rukometašicama.

Joško Stanić je u svom iskazu pažnju skrenuo na veoma tešku organizaciju na svim razinama, između ostalog jer su gradovi iz kojih klubovi dolaze udaljeni tako da putovanja traju po pet i više sati.

U tom smjeru bi se eventualno trebalo razmišljati i o drugom sustavu natjecanja koji bi vodio manjim troškovima, što je najvažnije i omogućavanju boljih igara mladih rukometašica, a sve u cilju jačanja kvalitete i masovnosti rukometnog sporta u našoj državi.

Kada je o državnim prvenstvima riječ, zajedno su se založili da stručni stožer sudjeluje u organizaciji prvenstava koja bi trebala biti masovnija i da ujedno prati igre mladih rukometašica. Stanić je također predložio obvezu klubova Premijer lige za sudjelovanje mladih u kategorijama: juniorke, kadetkinje i mlađe kadetkinje na državnim prvenstvima, a za klubove nižih razina za sudjelovanje u najmanje dvije kategorije.

Zajedničko stajalište je i da bi u samu organizaciju cjelokupnog ženskog rukometa, počevši od krovnog saveza, trebalo uključiti i više žena, bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće.

Članovi stožera ženske reprezentacije su s divljenjem ispratili povijest Katarine i njezine uspjehe te činjenicu kako se na amaterskom principu može odlično raditi ujedno stvarajući kvalitetu. Najbolji dokaz: ovoga tjedna je u tri rukometne selekcije čak 14, što igračica što članica stručnog stožera koje su prošle kroz ovaj klub i tu ostavile utisak!, priopćeno je iz mostarskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close