Rukometni velikan iz Hrvatske

HMRK Zrinjski dogovorio suradnju s RK Zagreb

Službena suradnja bit će potpisana u travnju 2018. godine, dok će poseban poklon dočekati ljubitelje rukometa u Mostaru u mjesecu lipnju
Sport / Rukomet | 29. 01. 2018. u 13:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Hrvatskog muškog rukometnog kluba Zrinjski iz Mostara ovog su vikenda boravili u Zagrebu, gdje su kao jedini predstavnik BiH koji je prezimio u Europi, pozvani na Forum Club Handball – Forum krovne rukometne organizacije koja okuplja i zastupa europske klubove u EHF natjecanjima.

Na samom Forumu se raspravljalo o budućnosti europskog rukometa koji se trenutno nalazi u znatnoj krizi. Želja Foruma je uspostaviti bolji odnos s rukometnim savezima kako bi dio marketinških sredstava bio proslijeđen i klubovima koji se bore s velikim financijskim izazovima.

Osim toga, razmatralo se i raspravljalo o novom sustavu natjecanja Lige prvaka koja bi trebala dobiti novi oblik u skorije vrijeme.

Posjet Zagrebu izaslanstvo Zrinjskog iskoristilo je kako bi dogovorilo temelje buduće službene suradnje s najvećim rukometnim kolektivom na ovim prostorima – RK Zagreb.

Na sastanku s novim direktorom RK Zagreb, Vedranom Šupukovićem, dogovoreni su modeli buduće suradnje između ova dva kluba čiji je cilj nastavak rukometnog i sportskog puta najkvalitetnijih pojedinaca iz HMRK Zrinjski u RK Zagreb.

Na sastanku su uz dirketora RK Zagreb, boravili i Branislav Stojkić – predsjednik HMRK Zrinjski, Dario Pušić – predsjednik Skupštine Kluba, Goran Lovrić – voditelj Stručnog stožera te Lazar Raguž – voditelj Škole rukometa.

Zrinjski bi time postao odskočna daska za brojne rukometaše iz Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koji su svojim radom, trudom i kvalitetom dokazali da su spremni za najveće sportske izazove i prelazak u jednog od najvećih rukometnih velikana.

Osim već navedenog, i rukomet u Mostaru će itekako profitirati od ove suradnje. U Zrinjskom će najveći rukometni talenti iz Zagreba, Hrvatske i Bosne i Hercegovine moći kovati svoju seniorsku karijeru te ovisno o učinku, nastaviti svoj rukometni put u Zagrebu.

Postavljeni su temelji za organiziranje rukometnih kampova u suradnji RK Zagreb i Hrvatskim rukometnim savezom na kojima bi se dodatno educirao domaći trenerski kadar, a samim time i unaprijedili uvjeti u Školi rukometa.

Kako je najavljeno, službena suradnja bit će potpisana u travnju 2018. godine, dok će poseban poklon dočekati ljubitelje rukometa u Mostaru u mjesecu lipnju o kojem će uskoro saznati opširnije, priopćeno je iz HMRK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close