Prijem

Herceg i Hadžović s bh rukometašicama

''Čast nam je što danas imamo prigodu ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne športske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj.''
Sport / Rukomet | 01. 06. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i  Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ primili su danas predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.

''Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvansku županiju. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji športski djelatnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši športski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga, kao predsjednik Vlade s ponosom mogu istaknuti kako je ova Vlada najsnažniji podupiratelj i sponzor športaša, športskih kolektiva i športa općenito. Cijeneći značaj i ulogu športa mi ćemo, u sklopu naših mogućnosti, s potporama nastaviti i u buduće. Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je predsjednik Herceg, priopćeno j eiz Vlade HNŽ-a.

''Čast nam je što danas imamo prigodu ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne športske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovirati šport i Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Stručnom stožeru i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha'', kazao je ministar Hadžović.

''U ime svih suradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine zahvaljujemo vam na srdačnom prijamu i vašoj spremnosti da pomognete. Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i Bosnu i Hercegovinu.

Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično natjecanje držim našim velikim uspjehom'', kazali su Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

''Očekuje nas naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti. Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče'', zaključio je Radan Rovčanin, izbornik reprezentacije.

Inače, na susretu su bile nazočne igračice: Edina Denić, Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član Stručnog stožera, Radan Rovčanin, izbornik, Slobodan Zadro, dopredsjednik Saveza i Zoran Trlin član Upravnog odbora Rukometnog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close