SP rukomet

Hansen ne zna što mu dogodilo, Francuzi u sve većim problemima

Danci su bili pod pasivnim napadom, lopta je bila u rukama Hansena koji je loptu trebao samo ostaviti na parketu i vrijeme bi isteklo. Međutim, najbolji igrač Danske je napravio glupost i bacio je loptu u aut.
Sport / Rukomet | 28. 01. 2021. u 10:35 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svojoj povijesti Danci su odigrali bezbroj velikih utakmica. Dva puta su bili na krovu Europe, aktualni su svjetski i olimpijski prvaci, ali utakmica koju su odigrali protiv Egipta u srijedu će ostati upisana kao jedna od najvećih. Žestoka borba, četiri produžetka, sjajni potezi, greške i na kraju lutrija sedmeraca. A prije samo nekoliko dana Danci su se žalili na stomačne probleme, virozu koju su pokupili igrači. I to ne jedan ili dvojica.

''Izuzetno sam zadovoljan našim plasmanom u polufinalne nakon jedne izuzetno teške utakmice. Egipat je igrao dobro tijekom cijele utakmice i otežavao nam stvari. Napravili smo neke greške, ali su ih napravili i oni. Ne mislim da će dodatnih 20 minuta koje smo igrali u četvrtfinalu ostaviti nekog traga na nas. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za polufinale jer smo igrali nešto ranije u odnosu na ostale selekcije koje su u polufinalu'', mišljenja je izbornik Danske Nicolaj Jacobsen.

Video: Egypt vs Denmark

Posebna priča je jedna od najboljih rukometaša današnjice Mikkel Hansen koji je svoju repku skoro koštao poraza. Nakon što je Egipat smanjio na 34:33, Danska je imala napad za pobjedu. Danci su bili pod pasivnim napadom, lopta je bila u rukama Hansena koji je loptu trebao samo ostaviti na parketu i vrijeme bi isteklo. Međutim, najbolji igrač Danske je napravio glupost i bacio je loptu u aut. Po pravilima bio je to prekršaj za crveni karton i sedmerac za Egipat. Hansen je isključen, a Egipćani su iskoristili sedmerac za nove produžetke.

''To mi se nikad nije dogodilo. Imao sam otvoreno desno krilo, krenuo sam ondje baciti loptu kad je dosuđen pasivan napad. Sam sam kriv, trebao sam jednostavno staviti loptu na pod. Srećom, to nas nije koštalo na kraju'', pričao je nakon utakmice Hansen.

Egipat je bio jako blizu ponavljana najboljeg rezultat od prije dvadeset godina, kada su u Bercyju završili kao četvrti na svijetu. Igrali su dobro tijekom cijelog turnira i prava je šteta što recimo nije bilo gledatelja jer tko zna kako bi sve završilo u četvrtfinalu. Ovako je nakon osam puta u nizu prvi put domaćin ostao bez polufinala. Bez obzira na to, španjolski stručnjak Roberto García Parrondo koji je s Vardarom bio prvak Europe, uspio je Egipat vratiti među najbolje selekcije svijeta. I pripremiti ih za Olimpijadu gdje mogu biti izuetno neugodni.

''Teško je bilo što reći nakon onakve utakmice. Igrali smo protiv svjetskih prvaka, oni su velika momčad, neporaženi na ovom turniru, a mi smo na kraju izgubili na sedmerce. Moj je cilj sada nastaviti razvijati ovaj tim za budućnost. Imamo snažnu momčad koja se može suočiti i suprostaviti najvećim svjetskim timovima'', naglasio je Parrondo.

Kada je Lekai u sedmoj minuti zabio za +6 Mađara protiv Francuske, mnogi su pomislili kako je jedna finala priča na pomolu. Međutim, Francuzi su nas uvjerli kako na ovom prvenstvu jednostavno tako igraju. Dosta oscilacija kroz samu utakmicu, uspona i padova. Međutim, ono što je za njih bilo puno važnije, uvijek su pronalazili način da priču zaključe na najbolji način. Ovaj put su bili potrebni i produžeci. 30 sekundi prije kraja Bence Banhidi postigao gol koji je natjerao Francuze na dodatnih deset minuta. Ono što izbornika Francuske brine su povrede, jer su sada u problemima Timothey N’Guessan i Luka Karabatić.

''Ova momčad pronalazi rješenja za svoje probleme, jer jednostavno ovi igrači se ne žele predati. Bez obzira na sve ono što nas je mučilo i još uvijek muči tijekom turnira. U ovom timu naravno ima još puno toga za doraditi, usavršiti, nesavršenosti i ogromnih padova u igru ali tu je uvijek duh prisutan, želja za borbom. Emocionalno smo se potrošili, ali vjerujem da ćemo biti spremni za polufinale. Ostajemo u tom pozitivnom ritmu i nadamo se kako će naša ljekarska služba pronaći rješenje za naše probleme, odnosno da će se N’Guessan i Luka Karabatić oporaviti'', kaže Guillaume Gille.

Kopirati
Drag cursor here to close