Dame igraju

Grude spremne za finale Kupa u rukometu

Ekipa Gruda apsolutni je favorit za osvajanje trofeja Kupa BiH. U posljednje tri godine osvojile su dva trofeja, dok je prošle godine završnica izostala.
Sport / Rukomet | 18. 05. 2018. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za početak završnog turnira Kupa BiH za rukometašice, koji počinje večeras u Grudama. 

Predsjednik Upravnog odbora kluba domaćina Zoran Trlin kaže da će žrijebanje biti obavljeno danas u 15.30 sati, kada će protivnike u polufinalu saznati ekipe Gruda, tuzlanskog Jedinstva, Mire iz Prijedora i Izviđača CO iz Ljubuškog.

''Bilo bi bolje da je izvlačenje parova obavljeno koji dan prije kako bi se sve ekipe mogle bolje pripremiti. Ali, barem ćemo svi biti u istom košu, niko neće imati prednost. Što se tiče priprema, sve je završeno i natjecanje može početi'', kaže Trlin u razgovoru za Fenu.

Ekipa Gruda apsolutni je favorit za osvajanje trofeja Kupa BiH. U posljednje tri godine osvojile su dva trofeja, dok je prošle godine završnica izostala. 

U tek završenom prvenstvu BiH, Grude su potvrdile supremaciju osvajanjem četvrtog naslova prvakinja, pa malo ko sumnja da neće odbraniti trofej osvojen 2016. godine u Tuzli.

 ''Ne osjećamo se kao favoriti, niti smo opterećeni razmišljanjem o trofeju Kupa. Nama je ovaj turnir prilika za promociju četvrte titule prvaka države i obavit ćemo to ovom prilikom. Time smo ispunili naša očekivanja i želje, a u Kupu ako nešto napravimo, tim bolje'', naglašava predsjednik kluba.

Smatra da je završni turnir u Grudama jednaka prilika za sve sudionike, tako da ne razmišlja o tome s kim bi voljeli igrati u polufinalu, a s kim eventualno u finalu. 

''Naravno da želimo ući u finale, ali ne vidimo favorite. Uostalom, brinem se oko organizacije turnira i želim da sve protekne kako treba, dok stručne stvari rade za to izabrane osobe. Vjerujem da će turnir biti lijepa propaganda ženskog rukometa'', zaključio je Trlin.

 Prva polufinalna utakmica završnice Kupa BiH igra se večeras od 18, a druga od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close