Stiže Gran Canaria

Gruđani će ugostiti najveću europsku utakmicu u svojoj povijesti

Oformljen je i poseban organizacijski odbor, a u organizaciju utakmice uključila se i Općina Grude, te sve grudske institucije.
Sport / Rukomet | 29. 12. 2020. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grude.com / Sastanak Organizacijskog odbora

Grude će ugostiti najveću europsku utakmicu u povijesti. Naime, klub koji je ušao u osminu finala EHF kupa HRK Grude na svom terenu igra protiv Rocasa Gran Canarie 15. i 16. siječnja 2021.

Samo ta činjenica već je povijesni uspjeh za HRK Grude.

Tim povodom oformljen je i poseban organizacijski odbor, a u organizaciju utakmice uključila se i Općina Grude, te sve grudske institucije.

Na sastanku organizatora u prostorijama Općine predsjednik HRK Grude Zoran Trlin označio je ovu utakmicu povijesnom.

''Naš klub je kao prvak države osigurao nastup u jednom od europskih kupova i mi smo ove godine predstavnici BiH u EHF kupu. Radi se o službenom natjecanju Međunarodne rukometne federacije u kojem ove godine sudjeluje 21 klub iz 41 države. Mi smo imali takvu situaciju da smo u 2. kolu bili slobodno, a u 3. kolu HRK Grude igrale su protiv Rudara u Podgorici. Jednu smo odigrali neriješeno, drugu pobijedili i na taj način smo osigurali plasman među 16 najboljih ekipa u tom europskom natjecanju što je jedan od najvećih uspjeha u BiH uopće, a najveći uspjeh ženskog rukometa'', istaknuo je Trlin, prenose Grude.com.

Ždrijeb za treće kolo istaknuo je dobrim, međutim onaj za četvrto kolo i nije tako dobar.

''HRK Grude su izvukle Rocasa Gran Canariju, a poznavatelji rukometa i sporta općenito znaju kakvo je to ime. Igrale su lani Ligu prvaka, a ovo natjecanje koje igramo dva puta su osvajale.  S druge strane logistika i troškovi su išli u prilog tome da imamo najgoreg protivnika. Radi se o otoku Gran Canarija i jako je to daleko od nas i mi smo kontaktirali s njima i išli na to da se igra u jednom mjestu.  Nakon dugih i teških razgovora, donesena je odluka da se igra u Grudama i tu moram istaknuti veliku podršku načelnika Ljube Grizelja jer bez njega ne bismo mogli ići u ovo. Radi se o prvom sportskom natjecanju u Grudama, u bilo kojem sportu, da se igra službena europska utakmica ovdje. Imali smo Svjetsko prvenstvo u boćanju, međutim, tu su nastupale reprezentacije, a ovo je prvi put da to čini klub''. istaknuo je Trlin.

Govorio je i koliko je ovo zahtjevna utakmica u organizacijskom smislu.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj istaknuo je da je prije dva mjeseca, kada je čuo za ovu mogućnost, ohrabrio HRK Grude da krene u realizaciju sportskog cilja.

''Što je sport bez pobjede? Ako se natječemo u bilo čemu, nitko se ne natječe s ciljem da bi izgubio. Rukometašice su poslušale preporuku načelnika i uspjele doći do ove razine natjecanja i sad je na nama da zajedno ovaj događaj podržimo i da on bude na jednoj pristojnoj razini'', kazao je Grizelj.

Istaknuo je punu podršku događaju.

''Poznato je i da su Hercegovci i Gruđani gostoljubljivi i marljivi ljudi. I na kraju krajeva, ne bi ni bilo ovih rezultata da to nije tako. Kompletno vodstvo ove općine je uz vas, svi važni ljudi od naših ministara u Vladi ZHŽ-a, naših ravnateljica i ravnatelja škole, svi moji suradnici... svi smo podrška da ovo uspije'', kazao je Grizelj

Vjeruje da će događaj dobiti pozornost kakvu i zaslužuje.

''Ovaj klub zaslužuje da zainteresiramo i širu društvenu javnost za ovu utakmicu jer nijedan drugi klub ove godine nije dočekao europsku novu godinu, odnosno svi su ranije ispali koji su se natjecali, a HRK Grude su u osmini finala europskog natjecanja. Vjerujem da će ovaj uspjeh podići još više ugled ovog kluba i da će naša sredina, naše tvrtke i javni i privatni sektor, prepoznati ovaj događaj i biti na dispoziciji'', kazao je Grizelj.

Izrazio je nadu da će se Grude kao mala zajednica znati postaviti prema svakom pitanju ovako zahtjevnog sportskog događaja, pišu Grude.com.

 

Kopirati
Drag cursor here to close