Pregled drugog dana

Francuzima šamar, Lazarov ne posustaje

Pregled drugog dana Europskog rukometnog prvenstva.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2020. u 13:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi dan Eura, druga priča. Više uzbuđenja, malo iznenađenja. Odigrano je više utakmice nego u petak, a čak tri selekcije su uspjele postići isti broj golova. Slovenija, Sjeverna Makedonija, BiH. Tih 26 je Slovencima i Sjevernim Makedoncima bilo dovoljno za pobjedu, BiH nije.

U skupini B, Austrijanci su skinuli skalp Česima što je malo iznenađenje, ako se zna kako su Česi igrali na posljednjem Europskom prvenstvu. Utakmica je odlučena u samoj završnici. Na -2 Česi su izgubili loptu, Bilyk je na drugoj strani postigao gol i riješio dileme oko pobjednika na minutu i 40 sekundi prije kraja. Češki vratari su bili jako loši, zajedno tek četiri obrane. Zato je na drugoj strani sjajnu utakmicu odigrao mladi Nikola Bilyk zabio čak 12 golova uz samo jedan promašaj.

Vječni Kiril Lazarov ima 39 godina, ali mu to ne predstavlja neki problem. Ukrajincima je spakirao osam komada, posljednji osmi u najgorem mogućem trenutku, dvije sekunde prije kraja za trijumf Sjeverne Makedonije. Nikola Mitrevski skupio je 15 obrana, Ukrajincima nije pomoglo 12 njegovog kolege Komoka.

Video: North Macedonia vs. Ukraine Highlights | Day 2 | Men

Portugalci su još jednom skinuli skalp Francuzima. Francuzi su imali jako lošu realizaciju s devet metara (4/12),  za prvo poluvrijeme su izgubili šest lopti, golmani nisu bili na visini zadatka, što raspoloženi Portugalci iskoristili. No bez obzira na to, Francuzi su držali priključak, možda su i mogli utakmicu dobiti.

Nisu, jer su na minutu i pol do kraja, kod -1 ostali bez Fabregasa, a odmah potom i Guigoua. Uz sve to ide i prekršaj u napadu, deveta obrana Quintane i Portugal je slavio. U pobjedničkom sastavu pet je pogodaka uz stopostotan učinak postigao Branquinho, a po četiri su se puta u listu strijelaca upisivali i Ferraz i Gomes. S druge strane jednako su toliko puta uspješni bili Karabatić i Fabregas dok je jedan više pogodak postigao Dika Mem.

- Dogodilo nam se ono što nam se događa ako ne uložimo dovoljnu energiju, ulazili smo u previše duela. Ovo je šamar, ali i dalje imamo šanse. Sljedeća utakmica nosi jasan ulog, ako izgubimo idemo kući. Norveška kod kuće neće biti lagan protivnik, ali mislim da nam više odgovara njen stil igre", rekao je nakon utakmice francuski izbornik Didier Dinart.

Video: France vs. Portugal Highlights | Day 2 | Men

Norvežani su oslabljeni na ovom turniru neigranjem Bjartea Myrhola, ali to se u susretu protiv BiH nije previše osjetilo jer je tu bio Sander Sagosen koji je sam vukao i do kraja je zabio 12 golova iz 14 pokušaja. Očekivano, Norvežani su znali pokažnjavati sve greške koju su pravili na drugoj strani bh rukometaši. A ukupno je izgubljeno deset lopti. Protiv Norveške je to bilo ipak previše. Nikola Prce je bio najbolji strijelac reprezentacije sa sedam golova, njemu najbliži je bio Panić(4) koji se tek razigrao u drugom dijelu.

Pod vodstvom novog selektora, Ljube Vranješa, Slovenci su krenuli pobjedom, očekivanom protiv Poljaka. Igrač utakmice je bio raspoloženi vratar Klemen Ferlin s 12 obrana. Tijekom cijelog susreta Slovenci su stalno bili korak, dva ispred Poljaka, a njihovu pravu kvalitetu ćemo vidjeti u duelu sa Šveđanima. Šveđani su zagrijavanje razbili Švicarce 13 razlike, što se napadačkog učinka Šveđana tiče, u glavnoj ulozi s po šest zgoditaka bili su Ekdahl Du Rietz, Andreas Nilsson i Tollbring.

Kopirati
Drag cursor here to close