Svjetsko juniorsko prvenstvo

Francuzi i dalje nedodirljivi, Hrvatskoj srebro na SP-u

Nakon pet čistih pobjeda u grupnoj fazi te sigurnih trijumfa protiv Islanda, Tunisa i Portugala na putu do finala, nepremostivom preprekom za Hrvate pokazali su se Francuzi.
Sport / Rukomet | 28. 07. 2019. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HandNews / Čini se kako će Francuzi i dalje vladati svjetskim rukometom

Hrvatska U-21 rukometna reprezentacija izgubila je ove nedjelje u španjolskom Vigu od Francuske rezultatom 23:28 i tako osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

Izabrana vrsta Davora Dominikovića nije uspjela otići do kraja na juniorskom SP-u, iako je sjajno gurala tijekom posljednja dva tjedna u Španjolskoj.

Nakon pet čistih pobjeda u grupnoj fazi te sigurnih trijumfa protiv Islanda, Tunisa i Portugala na putu do finala, nepremostivom preprekom pokazali su se Francuzi, na što su Hrvati ionako naviknuti iz seniorskog rukometa.

Bio je to dvoboj u kojem nikako nije išlo vanjskoj liniji hrvatske reprezentacije, a Ivan Martinović koji je bio sjajan u četvrtfinalu i polufinalu ovaj put nije mogao zabiti ništa, dok je s francuskom obranom imao problema i Halil Jaganjac.

Francuzi su čvrstom igrom u obrani i sigurnom realizaciojm s mnogih pozicija, a ponajviše s krila, već u ranoj fazi došli do prednosti 11:4 te s ugodnom za njih prednošću 15:10 otišli na odmor.

U drugom dijelu na krilima Šarca naši su pokušavali preokrenuti, ali protivnik to nije dopustio i na kraju je pobijedio rezultatom 23:28. U završnici je bilo i spornih sudačkih odluka koje su naljutile Dominikovića koji je na kraju zaradio crveni karton, piše TPortal.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Josip Šarac sa sedam postignutih golova.

Hrvatska je tako osvojila srebro, što joj je najveći uspjeh u povijesti u ovoj dobnoj kategoriji i naravno dobar znak kad je u pitanju budućnost hrvatskog rukometa...

SP u rukometu U-21, finale:

Hrvatska – Francuska 23:28 (10:15)

Kopirati
Drag cursor here to close