Kakva pljuska sportu!

EHF će suspendirati Rukometni savez BiH, reprezentaciju i klubove

Nijedan tim iz BiH neće moći sudjelovati u EHF-ovim natjecanjima ove sezone, a ni reprezentacija BiH neće moći igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine.
Sport / Rukomet | 03. 08. 2018. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska rukometna federacija (EHF) uputila je oštru prijetnju na adresu Olimpijskog odbora BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH u kojem su istaknuli da će Rukometni savez naše zemlje i bh. klubovi biti u potpunosti suspendirani ukoliko se do 20. kolovoza 2018. godine ne riješi situacija u krovnoj kući bh. rukometa.

Iz EHF-a su istaknuli da u potpunosti imaju razumijevanja za rukomet u BiH, kako zbog kvalitete naših igrača i brojnih rukometnih zaljubljenika, tako i zbog kompleksne političke situacije, ali da će zbog trenutnih okolnosti biti primorani suspendirati Rukometni savez BiH.

EHF ima sve informacije o situaciji u Rukometnom savezu BiH kada su u pitanju pravni, financijski i organizacijski aspekti, a ostavka koju je podnijela glavna tajnica Lejla Hairulahović, kao jedina kontaktna točka, bila je kap koja je prelila čašu.

Prema novonastaloj situaciji, nijedan tim iz BiH neće moći sudjelovati u EHF-ovim natjecanjima ove sezone, a ni reprezentacija BiH neće moći igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine, piše Klix.ba.

Iz EHF-a su priopćili da žale zbog trenutne situacije, a do 20. kolovoza očekuju konačan stav o načinu na koji će RSBiH prevazići veliku krizu u kojoj se nalazi.

Bivši predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović svjestan je kompletne situacije u kojoj se nalazi bh. rukomet, a kako kaže, trenutno se ne može učiniti ništa i problem je u Rukometnom savezu Republike Srpske, čija je jedna struja izravni krivac za trenutnu kriznu situaciju.

"Po ovom svemu što se sada događa krivac je Rukometni savez RS-a, odnosno jedna od dvije njihove struje. To su oni što su neslužbeno dobili od Suda BiH da su legitimni, ali to nije konačna odluka. Da li u svemu ima političke pozadine? Ja mislim da ima. Posebno u Rukometnom savezu RS-a, neki od njih su me ranije zvali i govorili mi da im se prijeti i da odluke ne donose sami. Što se tiče našeg saveza, da ima bilo kakve političke pozadine, do ovoga nikada ne bi došlo. Rukomet u BiH gotovo nikoga ne zanima", rekao je Amir Zahirović za Klix.ba

Rukometni savez Bosne i Hercegovine (RS BiH) se nalazi u skoro pa bezizlaznoj situaciji. Povijest poslovanja u krovnoj kući rukometa u BiH dovela nas je do toga da RS BiH sada ima najmanje dva datuma rođenja; jedan iz 1994. godine, a drugi iz 2017. godine. Savez sada traži i novi ID broj, ali moguće je imati samo jedan. A na njemu su dugovi i blokirani računi.

Rukometni savez FBiH (RS FBiH) i Rukometni savez RS (RS RS) su 15. lipnja 2017. godine osnovali novi Rukometni savez BiH (RS BiH). Početkom ove godine RS BiH je od Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) zatražio novi ID broj i dobio je negativan odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close