Sportaš godine u BiH

Džumhur: Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću

O tome s kim u sljedećoj sezoni želi odmjeriti snage na ATP touru, Džumhur kaže da mu je ostala još jedna želja, a to je ogled sa Novakom Đokovićem.
Sport / Rukomet | 13. 12. 2017. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Džumhur, najbolji tenisač Bosne i Hercegovine, trenutno 30. igrač svijeta istaknuo je da sljedeće sezone želi u prvih šest mjeseci iskoristiti činjenicu da brani tek nekih dvadesetak poena osvojenih prošle, te da će uspjeti doći među 20 najboljih tenisača svijeta, prenosi Anadolija.

Džumhur je sinoć proglašen za najboljeg sportaša BiH u 2017. godini, što je po njemu priznanje koje pokazuje koliko je veliki napredak napravio i da mu se naporan rad isplatio.

“Fenomenalna sezona je iza mene i nagrada je došla kao šlag na torti, ali je i pokazatelj koliko sam imao dobru sezonu i da se isplatio sav trud“, kazao je Džumhur, a zatim se okrenuo izazovima u budućnosti:

“Svaka godina je velika izazov za sportaša i teška po nečemu specifičnom. Sljedeća će za mene biti najteža do sada iz više razloga. Imam veliki broj poena za braniti, jer se nalazim među 30 najboljih na svijetu. No, isto tako u prvih šest mjeseci branim tek dvadesetak posto poena i to je šansa da napravim veliki skok na listi i uđem među prvih 20. Ukoliko to ostvarim onda ću olakšati sebi drugi dio sezone. Cilj je da uđem dobro u sezonu, dobrim rezultatima. Krećem u Australiji, a onda slijedi Amerika, kao i prošle godine, Moram se dobro fokusirati na velike turnire Grand Slam i Masters i ako tu budem dobar, onda ću sebi olakšati puno toga u nastavku sezone.“

O tome s kim u sljedećoj sezoni želi odmjeriti snage na ATP touru, Džumhur kaže da mu je ostala još jedna želja, a to je ogled sa Novakom Đokovićem.

“Imao sam priliku igrati s najboljim igračima svijeta Roger Federer, dva puta s Rafaelom Nadalom, sa Stanislasom Wawrinkom. Ove godine bih volio da igram s Đokovićem, jer se vraća na teren, i to u nekoj kasnijoj fazi turnira. Uvijek postoje igrači s kojima ne želite igrati, iako puno toga zavisi od forme. Rikardas Beranckis me dobio tri puta prije finala u Moskvi, a onda sam ga dobio dva puta zaredom. To govori o mom napretku u posljednje vrijeme i koliko sam psihički stabilniji i zreliji kao igrač“, zaključio je Džumhur.

Najbolji bh. tenisač danas je potpisao i novi sponzorski ugovor, pa će tako u nadolazećem razdoblju biti zaštitno lice kompanije “Hifa petrol“.

Džumhur je danas odvojio vrijeme i odigrao nekoliko mečeva sa predstavnicima medija, a oni koji su prikazali najbolji tenis dobili su nagrade, između ostalog i reket sa potpisom 30. igrača svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close