Hrvatsko finale

Duvnjakov Kiel i Cindrićeva Barcelona u finalu Lige prvaka

Hrvatski reprezentativac u dresu Barcelone, Luka Cindrić, odigrao je jako dobru utakmicu, a uspio je postići četiri pogotka. Domagoj Duvnjak bio je, nakon preležane korone, među najzaslužnijima za pobjedu Kiela nad Vezspremom.
Sport / Rukomet | 29. 12. 2020. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Barcelone svladali su PSG rezultatom 37:32 čime su se plasirali u finale rukometne Lige prvaka.

Nakon prvih pola sata Španjolci su imali četiri pogotka prednosti, a iako je PSG u nastavku sve pokušao da okrenu rezultat, rukometaši Barcelone rutinski su zadržali vodstvo i potpuno zasluženo osigurali plasman u finale najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja na svijetu.

Igralo se praktički gol za golom sve do rezultata 11:11 kada Barcelona radi seriju 5:0 i dolazi do velikog vodstva koje je malo presjeklo Francuze.

Španjolci su bili izvrsni u kontranapadima, realizirali su ih 7 od 7, a svakako je važno istaknuti i izvrsnu večer golmana Barcelone Kevina Mollera koji je u utakmici skupio 14 obrana.

Hrvatski reprezentativac u dresu Barcelone, Luka Cindrić, odigrao je jako dobru utakmicu, a uspio je postići četiri pogotka.

S druge strane, kod Francuza su najraspoloženiji bili Nahi i Hansen koji su kombinirano zabili 16 pogodaka.

Barcelona će u finalu igrati protiv Kiela koji je u nevjerojatno zanimljivoj utakmici svladao mađarski Vezsprem rezultatom 36:35 nakon što je u regularnom dijelu utakmica završila rezultatom 29:29.

Kiel je u jednom trenutku bio na -4, ali se Nijemci nisu predali te su u konačnici uspjeli slaviti.

Domagoj Duvnjak bio je među najzaslužnijima za pobjedu. Bilo je pitanje u kakvom će stanju istrčati jer je nedavno prebolio koronavirus, ali on je herojski odigrao i povukao svoju momčad do pobjede.

Duvnjak je zabio četiri gola i odigrao sjajnu obranu u svom stilu. Kao istureni igrač bio je noćna mora za Mađare, koji su se također vratili iz ponora i deficita od -7.

U jednom trenutku Domagoj Duvnjak i društvo su imali tih velikih sedam golova prednosti (17:10), a Mađari su do poluvremena smanjili na pet razlike (18:13).

Nijemci su u 36. minuti imali +6 (22:16) i tada upali u "crnu rupu" tijekom koje je Veszprem nevjerojatnom serijom 12:2 stigao do vodstva 28:24.

Kiel se uspio pribrati i uzvratiti serijom 5:0 stigavši do nove prednosti (29:28). U posljednje dvije minute ušlo se u egalu, 29:29. Mađari nisu iskoristili svoj napad, a Kiel je imao posljednjih 30 sekundi za pobjedu. No, Rodrigo Corrales je obranio udarac Mihe Zarabeca i susret je otišao u produžetak.

U dodatnih 2x5 minuta novu drama. Veszprem je nakon prvog produžetka imao dva gola prednosti (34:32), no Kiel je na otvaranju druge dionice uspio izjednačiti na 34:34, a zatim i povesti na 35:34 dvije minute prije kraja.

Veszprem je potom izjednačio na 35:35, a presudni gol za Kiel zabio je Ekberg. Mađari su imali dovoljno vremena za izjednačenje, ali nisu uspjeli.

Kod Kiela najefikasniji su bili Hendrik Pekeler s osam, Niclas Ekberg sa sedam, te Sander Sagosen s pet golova, dok je Duvnjak zabio četiri gola iz šest pokušaja.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vuko Borozan i Gašper Marguč sa po sedam golova. Manuel Štrlek nije igrao za mađarski sastav zbog ozljede skočnog zgloba.

Kopirati
Drag cursor here to close