Podvig unatoč porazu

Žestok otpor desetkovane BiH, teža ozljeda Ivana Karačića

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u gostima protiv Njemačke sa 25:21 u susretu prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.
Sport / Rukomet | 05. 11. 2020. u 18:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetkovana brojnim otkazima, zbog virusa, izolacije  i ozljeda, gotovo otpisana reprezentacija BiH sa svega 11 igrača u rosteru bila je ravnopravan protivnik jednoj od najboljoj  reprezentaciji svijeta, posebno u prvom poluvremenu. 

Izabranici Bilala Šumana od samog početka iznenadili su Nijemce. Čvrstom i  pokretljivom obranom, te raspoloženim Nikolom Prcom u napadu, koji je u prvom dijelu postigao  čak šest pogodaka, bh. rukometaši u potpunosti su nadigrali Nijemci u prvih 30 minuta, koje su završili sa  četiri gola razlike.

U drugom poluvremenu Nijemci su uspjeli naporaviti preokret. Za za svega sedam minuta ostvarili su seriju 6:1 i prvi put prešli u vodstvo. Dodatni problem za bh. sastav bila je teža ozljeda Ivana Karačića, koji je nakon postignutog pogotka teže ozlijedio gležanj i napustio teren u 35. minuti.

Golovima Prce i Ovčine ponovo je BiH došla do prednosti (16:15), ali su Nijemci novom serijom preokrenuli i došli do osjetnije prednosti, koju su zadržali do kraja susreta.

Najefikasniji u bh.  momčadi bio je Nikola Prce sa osam golova, dok se kod domaćih istaknuo Pekeler sa pet pogodaka.

U 2. kolu reprezentacija BiH u nedjelju u Bugojnu dočekuje Austriju, koja je sinoć u 1. kolu Skupine 2 savladala Estoniju sa 31:28.

Kopirati
Drag cursor here to close