EHF EURO 2018

Derbi aktualnog prvaka Europe i trećeplasiranog sa SP-a

Derbi dana igrat će branitelj naslova Njemačka i Slovenija, trećeplasirana reprezentacija s prošlog Svjetskog prvenstva u Francuskoj
Sport / Rukomet | 15. 01. 2018. u 12:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj u ponedjeljak su na programu susreti 2. kola u skupinama C (Zagrab) i D (Varaždin).

Od 18.15 sati igraju Slovenija - Njemačka (C) i Mađarska - Španjolska (D), a od 20.30 sati Crna Gora - Makedonija (C) i Češka - Danska (D).

Derbi dana igrat će branitelj naslova Njemačka i Slovenija, trećeplasirana reprezentacija s prošlog Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Nijemci su na startu uvjerljivo pobijedili Crnu Goru, dok su Slovenci neočekivano poraženi od Makedonije.

U skupinama A i B susreti 2. kolu odigrani su u nedjelju. Domaćin prvenstva Hrvatska je u Skupini A pobijedila reprezentaciju Islanda s 29:22 i drugom pobjedom osigurala plasman u sljedeću fazu natjecanja. U prvom susretu u ovoj skupini Švedska je pobijedila Srbiju sa 30:25.

Švedska i Island imaju polovičan učinak od po jedne pobjede i poraza dok je Srbija posljednja s dva poraza.

U okviu skupine B Norveška je u drugom kolu pobijedila Bjelorusiju s 33:28 i došla do prve pobjede na prvenstvu.

U prvom susretu u ovoj skupini Francuska je bila bolja od Austriju s 33:26 i s dvije pobjede osigurala plasman u drugu fazu natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close