Dojučerašnji hrvatski reprezentativac

Denis Buntić pregovara s Izviđačem

Ukoliko klub i igrač dogovore suradnju, bit će to Buntićev povratak u svom matični klub nakon 12 godina.
Sport / Rukomet | 02. 02. 2018. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dojučerašnji hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić (35) pregovara s Rukometnim klubom Izviđač iz Ljubuškog, potvrđeno je za Bljesak.info.

Iskusni desni vanjski, osvajač medalja s olimpijskih igara te europskih i svjetskih prvenstava, ima još nekoliko ponuda iz inozemstva, no ukoliko ne postigne dogovor s tim klubovima, najvjerojatnije će potpisati za Izviđač.

Krajnji rok za certificiranje igrača u Rukometnom savezu BiH bio je 31. siječanj 2018. godine, no Izviđač je taj ''papir'' već riješio u slučaju da se Buntić vrati u njihove redove kako bi mogao nastupati za ''Skaute'' u nastavku prvenstva.

''Podnijeli smo zahtjev Rukometnom savezu BiH za izdavanje certifikata za Denisa Buntića. Pregovori su u tijeku'', izjavila je za Bljesak.info Zdenka Pandžić, tajnica RK Izviđač.

Ukoliko klub i igrač dogovore suradnju, bit će to Buntićev povratak u svoj matični klub nakon 12 godina.

Za reprezentaciju Hrvatske Ljubušak je nastupio na 131 utakmici, a tom prilikom je postigao 292 pogotka. Sudjelovao je u nekim od najvećih uspjeha hrvatskog rukometa, pa je tako s ''Kaubojima'' osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, srebro na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu, te 2009. godine u Hrvatskoj kao i srebro na Europskom prvenstvu 2010. godine u Austriji, te broncu dvije 2012. godine u Srbiji.

Posljednji put je nastupio na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj koje je nedavno okončano kada je nakon prve utakmice na prvenstvu zamijenio Domagoja Duvnjaka. Po završetku EURO-a Buntić je okončao reprezentativnu karijeru.

Buntić je u karijeri igrao za Izviđač, Zagreb, Cimos, Ademar Leon, Kielce i Pick Szeged.

Kopirati
Drag cursor here to close