Nakon poniženja Kauboja

Červar: "Ovo nije neuspjeh"; Duvnjak: "Ispričavamo se svima"

''U ovoj situaciji je Danska jača. Ovo nije neuspjeh za mene, ovo je realno stanje, malo mi je žao što sam požurio s onom izjavom'', istaknuo je Lino Červar.
Sport / Rukomet | 26. 01. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Lino Červar odlazi iz reprezentacije...

Nakon poraza od Argentine izbornik Lino Červar je dao ostavku, a u njegovoj zadnjoj utakmici Hrvatska je teško poražena (38:26).

''Ja sam rekao da su oni bili favoriti, to su svjetski prvaci, bez naših stožernih igrača koji nema ovdje. Bilo je teško da će se igrači koji manje igraju da će se oduprijeti Danskoj. U prvom dijelu smo dobro igrali, a kasnije je ponestalo snage. Čestitao bih našim igračima na želji i volji', rekao je Lino Červar, prenose hrvatski mediji.

''U ovoj situaciji je Danska jača. Ovo nije neuspjeh za mene, ovo je realno stanje, malo mi je žao što sam požurio s onom izjavom'', istaknuo je Červar.

''Ta Hrvatska nije mogla zaboraviti igrati rukomet iz 2020., gledali ste utakmice na Euru gdje smo bili najbolja reprezentacija, tad smo bili jako pripremljeni, Duvnjak je najbolji igrač Europe, bio je bolestan, imao je koronu i neki dan temperaturu. Karačić i dalje ima tu bol, ali htio je pomoći. Stepančića i Cindrića nema, šta ste očekivali, da će onaj mali iz Nexea biti onaj koji će to riješiti? Mali Martinović je veliki talent, ali još nije spreman da sruši Dansku, mora još dugo trenirati za to. Mislio sam da je bolje da smo otišli s mlađim kategorijama na ovo prvenstvo, mnoge su reprezentacije pomladile reprezentaciju, bile su u padu i danas su prema vrhu. Imajmo malo razumijevanja, jer se malo znamo ponašati'', bio je hrvatski izbornik, kao i uvijek, direktan i emotivan.

''Rukomet neću totalno napustiti, dok mi glava radi, djelujem da sam stariji, ali glava mi radi, nekad poželim da bi ja u obrani igrao bolje'', rekao je Červar na kraju o svojoj budućnosti, pozvavši hrvatske rukometne klubove da pokušaju podizati nove sjajne igrače, nove Duvnjake.

Foto: HRS.hr / Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je vidno razočaran, ali smatra kako treba misliti na budućnost.

"Prvo se želim u ime cijele ekipe ispričati hrvatskoj javnosti na ovom turniru. Od prve utakmice nismo bili pravi, nismo bili ona Hrvatska od ranije. Prvo poluvrijeme je bilo ok, a drugo poluvrijeme smo nestali s terena. Danci su nas pretrčali i lako pobijedili", pomalo je u tugaljivom tonu za RTL izjavio Duvnjak.

Preuzeo je odgovornost te dodao kako je potrebno napraviti veliku analizu ovog prvenstva na kojem očito nešto nije odgovaralo.

"Morat ćemo napraviti pravu analizu. Od prve utakmice nismo bili pravi. Ne znam zašto. Ovo je najlošiji moj turnir u Hrvatskoj reprezentaciji i kao kapetan preuzimam dio odgovornosti. Nije nas uznemirila izbornikova ostavka, ali žao mi je da odlazi s ovakvim porazom. Mi smo to ostavili iza nas, nije utjecalo danas na nas."

Sad se valja presabrati i pokušati izboriti Olimpijske igre.

"Mislim da nam treba jedan dobar reset nakon ovakvog turnira. Tu je savez koji će odlučiti tko će doći na mjesto izbornika, za 40 dana su kvalifikacije. Bitan turnir za nas, svi želimo na OI. Ja sam uvjeren da ne možemo lošije od ovoga, moramo naći atmosferu od prošle godine. Mi imamo odličnu kemiju između nas, mladi i stari, nije bilo problema. Moram reći da smo prošle godine iza nas imali euforiju i navijače koji su nas vukli, ove godine toga nije bilo. Definitivno moramo napraviti jedan reset i otići na OI", poručio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close