Pripreme za SP 2019

Červar otpisao Bećirija, Vidu, Sršena i Vekića

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u u Munchenu u skupini B sa Španjolskom, Islandom, Makedonijom, Japanom i Bahreinom, a prvu utakmicu Hrvatska igra 11. siječnja protiv Islanda.
Sport / Rukomet | 30. 12. 2018. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je nakon odrađene druge faze priprema u Poreču za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019 objavio imena četvorice rukometaša koji su otpali sa popisa. 

Od 19 igrača koji su bili na popisu, četvorica se opraštaju od suigrača, te će u svojim klubovima čekati novi eventualni poziv za nadolazeću svjetsku rukometnu priredbu. Od vanjskih igrača otpali su rukometaši PPD-a Josip Vekić i Ivan Sršen, desno krilo Nexea Ivan Vida te kružni napadač Celja, Kristijan Bećiri.

U zadnjoj fazi priprema koja će biti od 1. do 8. siječnja u Poreču, Hrvatska će imati 20 kandidata koji će se boriti za 16 mjesta koja vode u München, a suigračima će se priključiti Zlatko Horvat iz domaćeg PPD-a, te reprezentativci iz njemačkih klubova - Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, Željko Musa i Krešimir Kozina.

Izbornik Lino Červar osvrnuo se na drugu fazu priprema u Poreču, uoči odlaska na kratki dvodnevni odmor prije završne faze priprema za SP 2019.

"Odradili smo planirano, moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje mjesta nema dovoljno za sve, a ovaj put smo morali zahvaliti se četvorici. To znači da će u svojom klubovima čekati eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za SP. U završnoj fazi imat ćemo stoga , kad se uključe preostali igrači, 20 igrača jer ćemo u dvije test utakmice dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku”, rekao je Lino Červar uoči odlaska iz Poreča.

Nakon osam odrađenih treninga igrači su dobili dvodnevni odmor uoči završnog okupljanja prvog dana 2019. godine.

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u u Munchenu u skupini B sa Španjolskom, Islandom, Makedonijom, Japanom i Bahreinom, a prvu utakmicu Hrvatska igra 11. siječnja protiv Islanda.  

Kopirati
Drag cursor here to close