18 odabranih

Karačić u igri: Červar objavio popis rukometaša za EURO 2020

Hrvatska se na Europskom prvenstvu, koje će se igrati od 9. do 26. siječnja, nalazi u skupini “A“ u Grazu sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom.
Sport / Rukomet | 30. 12. 2019. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Hrvatske završila je drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a izbornik Lino Červar već je odredio 18 igrača za završnu fazu, objavio je danas Hrvatski rukometni savez (HRS), prenosi Anadolija.

Tijekom četiri dana boravka u Poreču, Červara je najviše zabrinuo Luka Šebetić koji je osjetio probleme s ramenom. Također, Matej Hrstić je zadobio povredu arkade, ali se svi u hrvatskom taboru nadaju da će obojica biti spremna za EURO 2020.

Za hrvatske rukometaše slijede dva slobodna dana, pa završno okupljanje 1. siječnja.

Tada će reprezentacija napokon biti kompletna jer se očekuje dolazak pet igrača koji nastupaju u Njemačkoj: Domagoj Duvnjak (Kiel), Željko Musa (Magdeburg), Marko Mamić (Leipzig), Marino Marić (Melsungen) i Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf).

Osim njih, na popisu od 18 igrača za finalni dio priprema nalaze se još: Marin Šego (Montpellier), Matej Ašanin (Zagreb), Zlatko Horvat (Zagreb), Vlado Matanović (Gorenje Velenje), David Mandić (Zagreb), Valentino Ravnić (Zagreb), Marin Šipić (Zagreb), Josip Šarac (Celje PL), Matej Hrstić (Zagreb), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Vive Kielce), Luka Stepančić (Pick Szeged) i Luka Šebetić (Tremblay).

Tjekom završne faze priprema u Poreču održaće se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku sudjeluju BiH i Katar. Turnir otvaraju upravo te dvije reprezentacije susretom 3. siječnja u 18 sati.

Dan kasnije, u 16.50 sati, igraju Hrvatska i BiH, a turnir završava 5. siječnja duelom domaćina i Katara, također u 16.50 sati.

Hrvatska se na Europskom prvenstvu, koje će se igrati od 9. do 26. siječnja, nalazi u skupini “A“ u Grazu sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom.

Prvu utakmicu “kauboji“ će igrati 9. siječnja protiv Crnogoraca.

Kopirati
Drag cursor here to close