Ulazi Jaganjac

Červar na neki način priznao pogrešku, uvodi još jednog novog igrača

''I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača".
Sport / Rukomet | 17. 01. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči večerašnje utakmice između Hrvatske i Angole izbornik Lino Červar, napravio je još jednu izmjenu u hrvatskom sastavu. Nakon odlaska Luke Cindrića i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

Marin Šipić ostaje na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021. i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

''Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen odlučiti da umjesto njega dođe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje'', rekao je Červar.

Foto: Tportal.hr / Halil Jaganjac, reprezentativac Hrvatske

''I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane'', poručio je Červar.

Nakon što je za prvi krug prijavio čak četiri pivota Červar se suočio s kritikama ne samo stručnjaka već i navijača. Također, nije bilo jasno zašto toliko pivota i zbog načetog Cindrića.

Nakon Japana je izjavio kako Hrvatska nema pucače kao Francuska, a na tribinama je sjedio Jaganjac koji će sada imati priliku dokazati suprotno.

Inače, s reprezentacijom je u Egiptu i iskusni Igor Karačić koji bi svoju šansu mogao dobiti u drugom krugu, ako Hrvatska prođe dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close