Uoči nedjeljnog duela protiv Belgije

Červar: ''Mi smo favoriti iako igramo s pomlađenom reprezentacijom''

''Spremni smo, imali smo sastanak, analizirali smo ih i idemo po pobjedu''
Sport / Rukomet | 15. 06. 2019. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju u nedjelju u Poreču (18 sati) očekuje posljednji susret kvalifikacija za EURO 2020. protiv Belgije, a izbornik Lino Červar ističe da su njegovi izabranici favoriti unatoč tome što igraju u pomlađenom sastavu.

 "Protiv Belgije igramo s pomlađenom reprezentacijom, stariji su dobili poštedu zbog napornih sezona, ali to je ipak Hrvatska. Mi smo reprezentacija koja ima jedan kontinuitet i sutra ćemo pokazati da smo mi Hrvatska“, rekao je u subotu izbornik Červar i dodao: “Mogu zahvaliti Poreču i gradonačelniku Peršuriću koji su nas tako lijepo ugostili. Ono što posebno moram istaknuti je i fantastična organizacija natjecanja mlađih dobnih kategorija. S natjecanja na koja smo odlazili iz Poreča uvijek smo se vraćali s medaljom oko vrata", piše Hina.na

Hrvatska je u srijedu pobjedom kod Švicarske (33-28) osigurala prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, a za  posljednju utakmicu kvalifikacija izbornik Červar odlučio je dati predah četvorici igrača koji su imali iznimno napornu sezonu iza sebe. Reprezentacija će tako biti bez Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Luke Stepančića i Željka Muse. U međuvremenu reprezentaciji su se priključili Valentino Ravnić i Josip Ereš.  

”Spremni smo, imali smo sastanak, analizirali smo ih i idemo po pobjedu sutra. Trener nas je upozorio da nema opuštanja, trebamo ozbiljno shvatiti Belgiju. Očekujemo navijače u velikom broju kao što je bilo i prošli put kad smo bili u Poreču“, izjavio je David Mandić.

”Pripremili smo se, iako fali nekoliko stožernih igrača, ali mislim da to ima i pozitivnih stvari jer smo priliku dobili mi mlađi. Naravno, mi se želimo pokazati i osigurati mjesto u reprezentaciji, tako da sam siguran da će svatko od nas dati svoj maksimum i da bismo trebali pobijediti. Mislim da će biti ključno da se ne opustimo, da ih ne podcijenimo. Očekujem još više navijača nego u Švicarskoj i da će biti još glasniji“, rekao je Marin Šipić.

Kopirati
Drag cursor here to close