Komentar na utakmicu

Červar i Cvetković složni: Hrvatska je bila bolja, publika sjajna

U drugom kolu 14. siječnja Srbija u 18.15 sati igra protiv Švedske, dok se Hrvatska sastaje sa Islandom u 20.30.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2018. u 09:02 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lino Červar, izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske nakon velike pobjede svojih izabranika protiv Srbije rezultatom 32:22 čestitao je igračima, te se zahvalio publici na sjajnoj podršci, ali i rivalu na fair-play ponašanju na terenu, prenosi agencija Anadolija.

“Bila je to lijepa rukometna predstava, dobra promocija zahvaljujući protivniku, koji je bez obzira na rezultat, pružio dobru igru, posebno u prvom dijelu. Čestitam Srbiji na držanju, fair-playu i odličnom odnosu sa našim igračima. Glavna karakteristika utakmice je bila naša odbrana i tranzicija. Budući da smo znali da će Srbija igrati disciplinirano i odgovorili smo na takvu igru igrajući pametno pozicioni napad“, naglasio je Červar i dodao:

“Šteta što je pobjedu pokvarila ozljedaa Domagoja Duvnjaka. U pitanju je list i zbog toga nam nije drago. Ovo je samo jedna pobjeda i ništa više, jer za dva dana igramo s Islandom. Moramo se jako dobro pripremiti za taj duel. Ima još puno stepenica koje trebamo preći.“

Njegov kolega na srbijanskoj klupi Jovica Cvetković čestitao je Hrvatskoj na pobjedi, ali i publici koja je došla u velikom broju da podrži svoje ljubimce.

“Hteo bih da čestitam Hrvatskoj na ovoj pobjedi, kao i publici koja je došla u velikom broju da navija, a mojoj ekipi na angažiranju. Pokušali smo da im pariramo i to je bilo dobro prvih dvadesetak minuta. Pokušali smo da iskombinujemo posle priprema sa mnogo povreda, koje nisu bile kompletne. Imali smo problem sa obranom, malo obrana golmana, ali ih ne krivim, jer su mladi i vrijeme je pred njima. Zaboravljamo ovo danas i okrećemo se sljedećem protivniku. Bilo je divno igrati u ovakvoj atmosferi, publika je davala podršku svom timu i bilo je sve u redu. Prava muška utakmica, možda po meni malo previše razlike u odnosu na ono što smo dali“, kazao je Cvetković.

Jedan od najboljih u hrvatskim redovima bio je Luka Stepančić koji je postigao šest golova iz isto toliko pokušaja.

“Drugo poluvrijeme smo odigrali snažno, ali najbolja stvar danas je da su svi igrači bili u utakmici i potpuno koncentrisani od prve minute. Za nas je bilo teško igrati u ovakvoj atmosferi, nisam osjetio noge prvih petnaestak minuta. Ovo je velika pobjeda za nas. Nisam očekivao da ćemo pobijediti sa deset razlike, ali tako je ispalo. Bili smo u svim segmentima veoma dobri danas i to nas je dovelo do pobjede. Ovo je dobar start, ali samo početak za nas. Nadam se istoj atmosferi u sljedećoj utakmici“, zaključio je Stepančić.

S druge strane, najviše je pokazao Nemanja Zelenović, koji je uspio šest puta savladati hrvatske golmane.

“Hrvatska je igrala veoma dobro danas. Mislim da nismo uspjeli odgovoriti na ovaj veliki izazov. Izgubili smo koncentraciju nakon 25 minuta utakmice. Trudili smo se da damo sve od sebe, ali Hrvatska je bila zaista na visokom nivou. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti, jer ovo nije naše najbolje izdanje. Čeka nas Švedska sa nevjerovatnim golmanima i sjajnim pivotima. Moraćemo da igramo mnogo bolje kako bi ispunili cilj i plasirali se u drugi krug“, naglasio je Zelenović.

Prvi susret grupe “A“ reprezentacija Islanda je riješila u svoju korist protiv Švedske rezultatom 26:24.

U drugom kolu 14. siječnja Srbija u 18.15 sati igra protiv Švedske, dok se Hrvatska sastaje sa Islandom u 20.30. 

Kopirati
Drag cursor here to close