Izbornik Hrvatske

Červar: Crnogorcima smo veliki izazov

''Očekujem tešku utakmicu protiv Crnogoraca, mi smo im veliki izazov'', ističe Červar.
Sport / Rukomet | 09. 01. 2020. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija doputovala je u Graz, gdje je od u četvrtak, 9. siječnja, očekuje nastup na Europskom prvenstvu.

Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak u 20:30 sati protiv Crne Gore, a u skupini A hrvatske rukometaše još očekuju dvoboji s Bjelorusijom i Srbijom.

''Nadam se da ćemo unatoč svim problemima startati dobro. Očekujem tešku utakmicu protiv Crnogoraca, mi smo im veliki izazov. Igrali smo s njima u kvalifikacijama i s njima se nije za šaliti. To je iznimno čvrsta momčad, agresivna, Danci su kao prvaci svijeta imali s njima problema u kvalifikacijama. Stvarno ih respektiram'', izjavio je hrvatski izbornik Lino Červar u razgovoru za HRT.

''Crna Gora je odlična ekipa, pobijedili su Dansku, svjetskog prvaka, u Crnoj Gori. Igraju jako agresivnu obranu, tako da ćemo morati biti jako koncentrirani. Prošle godine smo imali jako neugodno iskustvo s Brazilom, i to nam treba biti opomena'', rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Željko Musa je istaknuo kako Crna Gora igra agresivnu obranu te da ima odlične šutere.

''Oni igraju agresivnu obranu, pogledali smo nekoliko videa, vidjeli koje su im prednosti, a koje mane. Imaju odlične šutere, morat ćemo obratiti pažnju na to i pomoći našim golmanima da što lakše brane i da imamo što više laganih golova iz kontre i polukontre'', poručio je Musa za HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close