Kao zamjena

Braća iz Visokog na popisu sudaca za SP u rukometu

Braća Konjičanin pokazali su se kao odlični suci, no imaju status zamjene zbog činjenice da Bosna i Hercegovina nije utjecajna u IHF-u.
Sport / Rukomet | 06. 01. 2021. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Artinfo.ba / Braća iz Visokog na popisu sudaca za SP u rukometu

Svjetska rukometna federacija odabrala je 19 sudačkih parova za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, te pet sudačkih parova koji će biti zamjene.

Ukupno 18 zemalja imat će sudačke predstavnike, koji će biti prvi izbor,a samo Francuska ima dva sudačka para.

Od zemalja u okruženju, ponajbolji sudački par na svijetu, Matija Gubica i Boris Milošević iz Hrvatske kotiraju visoko na listi kandidata za najvažnije utakmice, piše Artinfo.ba.

Tu su još Boyan Lach i David Sok iz Slovenije, Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović iz Crne Gore i Slave Nikolov i Gjorgi Nachevski iz Makedonije.

Najbolji bosanskohercegovački sudački tandem, Amar Konjičanin i Dino Konjičanin,priliku čeka kao rezerva.

Braća Konjičanin pokazali su se kao odlični suci, no imaju status zamjene zbog činjenice da Bosna i Hercegovina nije utjecajna u IHF-u,ali i zbog stava da moraju biti zastupljeni i ostali kontinenti.

S obzirom na situaciju, nije isključeno da ova braća iz Visokog dobiju priliku za suditi prvenstvo.

Zamjene upadaju u slučaju ozljede sudaca, loše ocijenjenog suđenja, ili bolesti. Koronavirus i dalje je opasnost, igrači i suci će se stalno testirati, i moguće je da netko otpadne iz tog razloga.

U polufinalu Lige prvaka takav scenarij je već viđen, a zanimljivo je da u slučaju izostanka jednog suca i onaj drugi automatski otpada.

Kopirati
Drag cursor here to close