Uložena žalba

''Bosna'' traži ponavljanje utakmice Kupa protiv zbog lošeg suđenja

Sport / Rukomet | 31. 03. 2017. u 11:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni klub ''Bosna'' ne može se pomiriti s eliminacijom iz Kupa Bosne i Hercegovine. Iz tabora tog kluba navode da se njihove žalbe ne odnose na pobjedu Zrinjskog, koju prihvaćaju, nego na suđenje koje je bilo, kako navode, tendenciozno i tijekom cijelog meča usmjereno protiv kluba iz Sarajeva.

Podnijeli su žalbu Rukometnom savezu BiH, i nadaju se da će njihov vapaj uroditi plodom zbog budućnosti rukometnog sporta BiH.

Predsjednik Skupštine RK Bosna Gordan Muzurović kaže da žele skrenuti pažnju na događanja koja su već dugo sastavni dio rukometa u BiH i zbog kojih se sve više sazivaju press-konferencije, nego zbog samih utakmica.

''Ne smijete ovo tumačiti na način da Bosna ne zna podnijeti poraz, koji je sastavni dio svakog sporta. Želimo skrenuti pažnju javnosti zbog rukometa i sporta u cjelini. Ovo nije nešto novo, događa se više godina, ali želimo da ukažemo na to kako bismo pokrenuli stvari s mrtve točke, kako bi Rukometni savez počeo djelovati'', kazao je Muzurović na press-konferenciji.

''Ne želimo ovdje pričati o našim sportskim prijateljima iz Mostara, ali hoćemo pričati o sramnom odnosu sudaca i o svim stvarima koje se događaju prije, tijekom i poslije utakmice. Dogodile su se određene stvari koje su izravno utjecale na ishod. Željeli smo u polufinale, ali to nije bilo moguće zbog tendencioznog suđenja, materijalnih povreda pravila koje na izravan način utječu na rezultat. Tome treba stati ukraj. Vidimo priliku u nadolazećem razdoblju kada se treba konstituirati RSBiH, da se napravi apsolutna reforma, s posebnim naglaskom na ovakve stvari'', dodao je.

Potpredsjednik kluba Rijad Kobilj naglašava da još nisu izgubili nadu da mogu do polufinala, s obzirom na žalbu, ali ističu da se okreću prvenstvu preko kojeg vide priliku za izlazak u Europu.

''Momci su fenomenalno iznijeli svoj dio tereta, ali nepremostive prepreke u vidu sudačkog para iz Banja Luke uskratili su im pravo plasmana u polufinale. Pokušat ćemo žalbom doći do pravde, nije prvi put da bi se ponovila utakmica zbog ovakvih stvari. No, učinit ćemo sve da uđemo u završnicu prvenstva i tako okrunimo kvalitetnu sezonu. Zrinjskom nemamo što zamjeriti, ali način na koji su prošli ne odobravamo'', kazao je Kobilj.

Iskusni igrač Bosne Sidik Omerović ističe da u svojoj karijeri nije doživio suđenje kao što je bilo u Mostaru.

''Svi sanjamo da podignemo pehar, ali to neki ljudi ne dopuštaju. Čestitam Zrinjskom, ali žalosno je što se sve događa u kontinuitetu. Sve je više žalbi klubova na suđenje, ne znam gdje sve ovo vodi'', ističe Omerović.

Dodaje da Bosna svu pažnju sada preusmjerava na prvenstvo. Žele u sljedećih pet kola ostvariti pobjede i plasirati se u završnicu, odnosno 'Final four'.

''Nas čeka još pet kola i imamo jasan cilj. Kup je iza nas, prihvatili smo poraz, a već večeras dolazi nam Čelik. Oni su u dnu ljestivce, praktično već drugoligaši, ali nas to ne zanima. Idemo prema cilju, želimo "Final four" i znamo da to možemo. Spremni smo i dat ćemo sve da osvojimo 15 bodova koji nas vode u završnicu'', naglasio je.

Njegov kolega i kapiten Semir Memić ističe da su suci Miljević i Petrović izravno utjecali na rezultat i njegovom timu onemogućile prolaz u polufinale.

''Od prve minute sasjekli su nam svaki napad, nakon 4-5 dodavanja dizali ruku za pasivni napad, poništili su nam čisti gol za prolazak dalje. Zgadilo mi se sve, ne znam čemu sve ovo vodi'', kazao je Memić.

Posebno je ogorčen na pojedine igrače Zrinjskog koji su nekada igrali u Bosni, a koji su se, kako kaže, nekorektno ponašali, a pojedinci su se željeli i fizički obračunati s njegovim suigračima.

Pozvao je navijače da večeras dođu u dvoranu "Ramiz Salčin" i podrže ih u meču protiv Čelika, koji počinje u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close