Kvalifikacije za SP u rukometu

BiH slavila veliku pobjedu u Švicarskoj, odluka pada u Tuzli

O pobjedniku skupine odlučivat će susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švicarski 13. siječnja sastati u Tuzli
Sport / Rukomet | 10. 01. 2018. u 20:58 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je veliku pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj. Izabranici Bilala Šumana slavili su u gostima kod Švicarske rezultatom 24:21 (12:12) i stekli izgledne prilike da se plasiraju u dodatne kvalifikacije, prenosi agencija Anadolija.

U susretu petog kola kvalifikacijske skupine 6 bh. rukometaši odigrali su odlično u St. Gallenu, posebno u drugom poluvremenu. U prvom dijelu domaći su u dva navrata imali tri pogotka prednosti (11:8, 12:9), ali se na odmor otišlo s neriješenih 12:12.

U nastavku su Švicarci na otvaranju ponovno uspjeli doći do dva pogotka prednosti, ali se BiH nije predavala. Prije svega zahvaljujući fenomenalnoj obrani, koju je predvodio Benjamin Burić, ''Zmajevi'' prave seriju 5:0 i u 56. minuti dolaze do plus tri (21:18).

Zanimljivo, Šumanovi izabranici rivalu čak 15 minuta nisu dozvolili postići pogodak. Bili su to ujedno i prijelomni trenuci utakmice, kada je riješen pobjednik. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 24:21.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Marko Tarabochia i Marin Vegar sa po pet pogodaka. Imali su podršku od Vladimira Vranješa koji je postigao tri pogotka, dok su Srđan Predragović, Marko Panić, Mirsad Terzić i Muhamed Toromanović pogodili po dva puta. Kod Švicaraca najbolji su bili Lucas Meister sa šest i Lucas van Deschwanden sa pet pogodaka.

Nakon pet kola u skupini 6 BiH je vodeća sa četiri boda, koliko ima i Švicarska. Estonija je posljednja s dva boda. O pobjedniku skupine odlučivat će susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švicarci 13. siječnja sastati u Tuzli. BiH je za prvo mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije potreban barem jedan bod.

Kopirati
Drag cursor here to close