Poraz u Mejdanu

BiH izgubila od Bjelorusije, odluka o plasmanu na EURO u posljednjem kolu

Odluka u plasmanu na EURO past će u posljednjem kolu.
Sport / Rukomet | 12. 06. 2019. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Bjelorusije 25:31 u petom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine igranom u srijedu navečer u Tuzli.

Odluka u plasmanu na EURO past će u posljednjem kolu kada BiH gostuje u Češkoj koja je današnjom pobjedom protiv Finske (26:24) izborila plasman. Bjelorusija pak u posljednjem kolu dočekuje Finsku.

Da bi BiH osigurala EURO, mora pobijediti ili odigrati neriješeno u Češkoj, a Bjelorusija mora izgubiti od Finske, što je malo vjerojatno. No, i u slučaju da se bh. rukometašima ne poklope rezultati, na EURO će se skoro sigurno plasirati kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije u kvalifikacijama.

Odlučujući susreti posljednjeg kola na rasporedu su 16. lipnja.

BiH: B. Burić (9 obrana), Grahovac, S. Burić 4, Hamidović 1, Haseljić 4, Herceg 1, Karačić 1, Malinović 2, Mandić 1, Ovčina 1, Panić 2, Perić, Prce 1, Predragović, Terzić 6, Toromanović 1. 

Bjelorusija: Saldacenka (8 obrana), Kišou (2 obrane), Baranau, Bohan, Brouka, Gajdučenko, Karalek 5, Karvacki, Kulak 1, Kuleš 7, Lukjančuk 1, Nikulenkau 2, Puhouski 4, Šilovič 7, Vailupau 1, Jurinok 3. 

Kopirati
Drag cursor here to close