Oproštaj od Spaladium Arene

Švedska šokirala Hrvatsku i gurnula Srbiju u drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u posljednjoj utakmici u skupini A od Švedske 31:35 (12:17) na Europskom prvenstvu u Splitu.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2018. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u posljednjem je susretu u skupini A prvog kruga Europskog prvenstva u Spaladium Areni izgubila od Švedske sa 31:35 (12:17).

Ovakvim ishodom Hrvatska je završila kao druga u skupini s četiri boda, koliko je osvojila i Švedska na prvom mjestu.

No, Švedska je zbog ove pobjede u nastavak natjecanja, koji počinje već za dva dana u Zagrebu, prenijela četiri boda, a Hrvatska dva. Također, pobjeda Švedske u drugi je krug odvela i Srbiju koja je ranije u utorak svladala Island sa 29:26, dok je Island završio s natjecanjem.

Kobna po ambicije Hrvatske u dvoboju protiv Švedske bila vrlo slaba igra u obrani. Šveđani su lakoćom stvarali izglede pozicije za šut, dok hrvatski vratari Stevanović i Pešić, nisu imali svoj dan. Zajedno su sakupili tek šest obrana.

Ivan Čupić sa sedam i Marko Kopljar s pet golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Albin Lagergren zabio šest pogodaka za Švedsku, a po pet su dodali Simon Jeppson i Jesper Nielsen.

Bio je ovo 10. međusobni ogled Hrvatske i Švedske na velikim natjecanjima i sada je omjer pobjeda 5-5.

U drugom krugu suparnici Hrvatske bit će Francuska, Norveška i Bjelorusija koje su zauzele prva tri mjesta u skupini B. Francuska je prenijela četiri, Norveška dva, a Bjelorusija nula bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close