Voljenom gradu

Mostar: Lokosice posustale u finalu, Crnogorke obranile titulu

Nakon finalne utakmice uslijedila je dodjela zahvalnica svim ekipama, te nagrada za najbolje.
Sport / Rukomet | 24. 02. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske 'Lokosice' su poražene u finalu turnira 'Voljenom gradu' od ekipe 'Trebjesa' iz Crne Gore. Naime, tijekom subote i nedjelje je u organizaciji Rukometnog kluba 'Lokomotiva' održan turnir 'Voljenom gradu' na kojem je nastupilo ukupno šest ekipa.

Sudionici su bili: ŽRK 'Radnički' (Subotica), RK 'Lokomotiva' (Mostar), ŠR 'Sedmerac' (Gornji Vakuf), ŽRK 'Trebjesa' (Nikšić), ŽRK 'Leotar' (Trebinje) i HŽRK 'Zrinjski' (Mostar). Tijekom subote odigrane su utakmice u grupnim fazama, dok su u nedjelju uslijedile utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

Foto: Bljesak.info / Detalj iz utakmice Lokomotiva - Trebjesa

U prvoj utakmici drugog dana turnira igrale su ekipe 'Sedmerca' i 'Leotara'. Rukometašice iz Gornjeg Vakufa su bile spretnije i spremnije, te su svladale protivnice iz Trebinja rezultatom 21-14 (poluvrijeme 12-8).

U utakmici za treće mjesto igrale su rukometašice 'Radničkog' i 'Zrinjskog', a nakon grčevite borbe bolje su bile Mostarke rezultatom 25-31 (12-18). U finalu su se sastale ekipe 'Lokomotive' i braniteljice naslova 'Trebjese'. Mnogo bolje i kvalitetnije su utakmicu otvorile rukometašice iz Nikšića, te su na samom startu vodile čak 0-7.

Foto: Bljesak.info / Detalj iz utakmice Radnički - Zrinjski

Domaće rukometašice su se razbudile, ali ipak nisu mogle dostići rezultat koji je bio na strani gošći. 'Trebjesa' je tako obranila titulu pobjednica turnira, te su zasluženo slavile rezultatom 23-33 (poluvrijeme 11-20).

Nakon finalne utakmice uslijedila je dodjela zahvalnica svim ekipama, te nagrada za najbolje. Također, uručene su i nagrade za najboljeg golamana (Adela Šoše - 'Lokomotiva'), najboljeg strijelca (Azra Letić, 34 gola - 'Lokomotiva') i najbolju igračicu (Sara Blečić - 'Trebjesa'). Organizatori su se zahvalili svim sudionicima i sponzorima na učešću na ovogodišnjem turniru koji je organiziran povodom rođendana RK 'Lokomotiva'.

Kopirati
Drag cursor here to close