Červarov popis

Hrvatska bez Karačića

Karačić se nalazi na osnovnom popisu 35 igrača koje je Lino Červar prijavio za Svjetsko prvenstvo i može se priključiti reprezentaciji u svakom trenutku bez problema.
Sport / Rukomet | 30. 12. 2020. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača za drugi krug priprema uoči Svjetskog prvenstva koje će se od 13. do 31. siječnja održati u Egiptu, a na njemu nema Igora Karačića, koji je otpao zbog ozljede.

Nažalost, Karačić je otpao zbog ozljede "pubisa" i on će nastaviti svoj oporavak u Mostaru i Zagrebu sljedećih nekoliko dana i ukoliko se oporavi na vrijeme, stavit će se na raspolaganje reprezentaciji.

Karačić se nalazi na osnovnom popisu 35 igrača koje je Lino Červar prijavio za Svjetsko prvenstvo i može se priključiti reprezentaciji u svakom trenutku bez problema.

"Već mjesec dana imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom, na neki način izbjegli smo operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu," kazao je Karačić.

"Trenutno se nalazim u Mostaru sa svojim trenerima i fizioterapeutima i radimo sve da ubrzamo moj oporavak, da napravimo dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ćemo sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo," poručio je igrač Kielcea.

Na Červarovom popisu se nalazi 21 igrač, a Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je savezima da mogu staviti na popis, ali i u Egipat, zbog korone dovesti 20 igrača.

Hina navodi kak je hrvatska reprezentacija završila prvi dio priprema za SP, a drugi dio počinje u petak, 1. siječnja 2021. godine.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu na Novu godinu i nakon testiranja krenuti u Poreč na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo.

U sklopu tih priprema reprezentacija će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom, 5. siječnja u Poreču, te 9. siječnja u Madridu.

Nakon toga, reprezentacija se na kratko vraća u Zagreb i već 12. siječnja leti za Alexandriju gdje će igrati susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Hrvatska će na SP-u igrati u skupini C u kojoj su i Katar, Japan i Angola.

 

Kopirati
Drag cursor here to close