EP u Bugarskoj

Juniorke iz Mostara na Europsko prvenstvo

Posebno je istaknuto i to da je potrebno unaprijediti vladavinu prava u našoj državi, te da u tom smislu treba učiniti sve dodatne napore da se provedu potrebne reforme.
Sport / Rukomet | 11. 07. 2019. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jutarnjeg treninga rukometašice su krenule za Sarajevo, a onda će prema Bugarskoj, Varni koja je domaćin Europskog prvenstva B divizije od 13. do 21. srpnja.

Bh juniorke se nalaze u skupini s Poljskom, Ukrajinom, Finskom, Izraelom, a pravo nastupa na ovom prvenstvu osigurale su osvojivši prvo mjesto na IHF/EHF rukometnom turniru "Women’s Trophy" u Tuzli.

Rukometni entuzijasti, zaljubljenici u ženski rukomet su uspjeli u kratkom roku prije svega pokrenuti priču oko jedne ženske rukometne selekcije koja je uspjela napraviti određeni pomak. Nastup u Bugarskoj će pokazati koliki.

Tijekom priprema u Mostaru, juniorska reprezentacija je odigrala i dvije kontrolne utakmice protiv izuzetno kvalitetnog protivnika Sjeverne Makedonije.

U oba susreta slavile su gošće, u prvom igračice Juliane Damchevske su slavile rezultatom 32:26, u drugom ipak nešto neizvjesnijem 30:28. od igračica koje je pozvala izbornica Sanja Bajgorić, zbog ozljeda svoj dolazak u Mostar su otkazale Jovana Ilić i Lana Lončar. 

"Ove dvije utakmice su nama došle u pravom trenutku i znače nam jako puno. Rezultat druge utakmice u kojoj jesmo poražene je ustvari pravi pokazatelj koliko može da napravi i uradi ova reprezentacija, mislim da onih šest golova iz prve utakmice nije bilo realno. Međutim, ima nekih stvari koje moramo popraviti. Mi u prvom poluvremenu druge utakmice nismo realizirale čak sedam sedmeraca, a imali smo na poluvremenu -3. To je taj nedostatak kvalitetnih utakmica, nastupa na međunarodnoj sceni. Ne volim davati neke prognoze, posebno sada za neki plasman naše reprezentacije. Ali ako bismo uspjeli ponoviti u Bugarskoj izdanje koje smo vidjeli u drugom dvoboju kontra Sjeverne Makedonije, onda se možemo nadati dobrom rezultatu", kaže Sanja Bajgorić.

Kopirati
Drag cursor here to close